Lagbanner
Inför matchen-intervjun: "Det kommer svänga, det kommer smälla och det kommer bli en målfest"

Inför matchen-intervjun: "Det kommer svänga, det kommer smälla och det kommer bli en målfest"

Arsenal-redaktionens Isaac Turner delade med sig av sina tankar och funderingar kring den stundande drabbningen mellan Arsenal och Liverpool.

Arsenal har ju stått för en, nästintill, felfri säsongsinledning och ligger i toppen av tabellen i skrivande stund inför söndagens möte. Vad har, enligt dig, varit framgångsreceptet under hösten?

- Jag tror det handlar om att Arteta har fått ihop en trupp som vet vad som ska göras. De gör jobbet för varandra och tycker det är kul att spela fotboll. Arteta har fått tid på sig att etablera ett spel han trivs med, samtidigt som han har spelare som passar perfekt på sin position. Det finns både passion och ovanligt kloka spelare för sin unga ålder i truppen, vilket syns på resultaten. 

 Om Arsenals säsongsinledning har varit av det imponerande slaget, går det inte att applicera samma adjektiv på Liverpool. Hur går dina tankar kring ert nästkommande motståndarlag, Liverpool?

- Som du säger så har Arsenal och Liverpools säsongsinledning varit raka motsatsen till varandra. Men med det sagt går det aldrig att underskatta Liverpool. Det finns en del skador i Klopps trupp och defensiven har sett svajig ut, men Salah, Luis Diaz och pånyttfödde Firmino där framme är kluriga spelare att ha att göra med som försvarare. Jag tror deras svaga formkurva är en tillfällighet och det lär vända snart, vilket tyvärr skrämmer mig inför helgens drabbning. 

Om du skulle få nämna en specifik Arsenal-spelare som Liverpool supportrar borde vara lite extra oroliga för inför söndagens drabbning, vem hade du nämnt och varför?

- I dagens läge är det svårt att nämna en, men måste jag välja så får det bli Gabriel Jesus. Brassen har kommit in så bra i Arsenals offensiv. Otroligt teknisk och explosiv med ett rejält målsinne. När Arsenal anfaller är han inblandad och Liverpool kommer behöva hålla extra koll på honom. Jag måste bara få sticka in Saliba i defensiven också. Han har varit klarheten själv och kommer vara en viktig faktor där bak. 

Vilken spelare i motståndarlaget är du mest orolig för och varför?

- Jag är alltid rädd för Mohammed Salah. Det behövs egentligen ingen längre motivering mer än att han är en målskytt som kan explodera när som helst. Trots en ganska sval inledning så har han visat prov på målsinne mot Arsenal tidigare. 

Slutligen, Jurgen Klopp har ett fint facit mot Arsenal i Premier League sammanhang som Liverpool-tränare. Kommer facitet förbättras eller försämras under söndagen - vad tror du vi får för matchbild?

- Vi alla vet att drabbningarna mellan de båda klubbarna brukar vara underhållande och jag har svårt att se något undantag på söndag. Det kommer svänga, det kommer smälla och det kommer bli en målfest. Och om det är någon gång som Arsenal faktiskt är favoriter så måste det vara i helgen. Det var längesen formkurvan skiljde så här pass mycket i Arsenals favör och med en hemmafördel blir det Arsenal som tar tre poäng. 


Stort tack till Isaac Turner från Arsenal-redaktionen för sina svar!

Edvin Karlssonedvin.karlsson@liverpoolsweden.se2022-10-09 11:03:10
Author

Fler artiklar om Liverpool