Lagbanner
Inför matchen-intervjun: ”Eddie Howe vet hur man står upp mot topplag”

Inför matchen-intervjun: ”Eddie Howe vet hur man står upp mot topplag”

Newcastle-redaktionens Johannes Lindholm delar med sig av sina tankar inför kvällens drabbning mellan Liverpool och Newcastle på Anfield.

Newcastle är obesegrade så här långt in på säsongen. Vad har du att säga om lagets säsongsinledning?
- Efter förra säsongens form efter jul då Eddie Howe styrde upp den cirkus som rådde samt med de nyförvärv som värvades in törs jag påstå att vi poängmässigt ligger lite där vi förväntade oss. Att vi skulle vara obesegrade fram tills nu var dock inget vi riktigt trodde på. Det är riktigt kul att vara obesegrade så här långt.

Det som sticker ut mest för egen del med skatorna hittills är den fantastiska insatsen hemma mot Manchester City. Vad ser du att Eddie Howes mannar behöver göra mer regelbundet för att kunna prestera på den nivån oftare?
- Vi har en väldigt tunn trupp och lagbygget är ju bara i uppstarten. Jag tror att nuvarande trupp behöver fortsätta på den inslagna vägen att försöka pressa motståndarna högt samt vårda bollinnehavet och inte bara skicka iväg bollen uppåt till en vilt löpande Saint-Maximin.


Allan Saint-Maximin är en spelare Liverpool får se upp med lite extra.

Nu väntar en ny tuff uppgift mot ett Liverpool som inlett ganska svagt poängmässigt. Vad blir nycklarna för att kunna få med sig något hem från Anfield?
- Matchen på Anfield blir så klart svår, vi saknar våra nyckelspelare som är borta på grund av lättare skador. Eddie Howe vet ju dock hur man står upp mot topplag så vi ska inte ropa fan ännu. Vi får hoppas att sviten håller i sig.

Det är så klart svårt att inte prata om klubbens senaste nytillskott, Alexander Isak. Hur går tankarna kring värvningen i stort och vad tror du att svensken kan komma att uträtta under sin tid i den svartvita tröjan?
- Han är ju onekligen en stor talang och med rätt vägledning från Wilson, Trippier och managern så tror jag att han kan bli en anfallare av hög klass. Det är med stor spänning vi väntar på att kunna analysera hans säsong i det stora hela. På förhand tror jag inte han blir en ny Zlatan, men likväl en anfallare av högre kvalité i Premier League.

Slutligen, vad tror du vi får vi se för typ av match på Merseyside i kväll?
- Jag tror vi får se en ganska hård och tuff match med högt tempo. Truppen vi tvingas ställa upp med innehåller inte så många skönlirare direkt utan det kommer bli mer fysiskt spel från deras del.
 

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2022-08-31 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool