Lagbanner
Inför matchen-intervjun: ”En nykomling i en premiär ska man alltid se upp med”

Inför matchen-intervjun: ”En nykomling i en premiär ska man alltid se upp med”

Oskar Kiisk från EFLpodden delar med sig av sina tankar och funderingar kring Fulham och premiärmötet med Liverpool.

Under eftermiddagen drar Premier League-säsongen 2022/2023 igång för Liverpools del då nykomlingen Fulham väntar på Craven Cottage. Undertecknad hörde av sig till Oskar Kiisk från EFLpodden för att få ta del av hans tankar och åsikter om Fulham och hur han ser på lagets premiärmöte mot Jürgen Klopps titeljagande lag.

Jojolaget Fulham är tillbaka i Premier League igen, vad ger du laget för chanser att hålla sig kvar den här gången?  
- Personligen tror jag att Fulham får det tufft den här säsongen. Det baserar jag dels på historiken kring svårigheten att hålla sig kvar, men även på att det nu finns så många starka lag i Premier League. Nu dominerade man förvisso i Championship stora delar av förra säsongen, men jag ser ändå Fulham som ett av tre lag att åka ur.

Vad skiljer den här upplagan från den som senast var uppe i den engelska högstaligan? 
- Flera spelare är kvar från det äventyret; Tosin, Robinson, Reed, Reid och framför allt Aleksandar Mitrovic. Han hade det svårt senast i Premier League, men kommer från en sanslös säsong i andradivsionen och är en nyckel till framgång för Fulham. Kanske är man mer redo nu, eller så gör man som man brukar och byter plats med Norwich - igen. 

Hur har Fulhams försäsong sett ut?
- I och med den tidiga ligapremiären känns säsongen väldigt konstig och det blev nästan träningsmatchkaraktär över hela försäsongen. 2-1-1 är Fulhams resultatrad där 2-0 mot Nice är utropstecknet och 1-5 mot Benfica det mest negativa. 

Om vi skiftar fokus till matchen. Vilka spelare ska Liverpool hålla ett extra öga på inför eftermiddagens premiärmöte?
- Mitrovic är såklart det givna och tråkiga svaret. Han petades av Scott Parker under klubbens senaste sejour i PL, men var Championships stora stjärna ifjol. Leno är en beprövad målvakt och duon till nyförvärv Pereira & Mbabu kan säkert göra nytta. Men bakom Mitrovics succé låg också yttrarna: PSG-fostrade Neeskens Kebano och rekordvärvningen Harry Wilson. Den trion, som gjorde 62 mål tillsammans i Championship 2021/22, måste funka för Fulham.


Lagets stora stjärna Aleksandar Mitrovic stod för sanslösa 43 ligamål för Fulham i fjol.

Slutligen, vad ger du nykomlingen för chanser få med sig något från Craven Cottage?
- En nykomling på hemmaplan i en premiär ska man alltid se upp med. Särskilt som storklubb och topplag. Alla vill väl piska Liverpool? Men Klopps manskap är ett väloljat maskineri som dessutom värvat starkt och intressant medan Fulham har en del att spela ihop. Och hur bra är egentligen Marco Silva som manager på Premier League-nivå? Jag tror att Liverpool tar tre poäng. 

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2022-08-06 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool