Lagbanner
Inför matchen-intervjun: "Finns risk att matchen är avgjord redan efter den första halvtimmen"

Inför matchen-intervjun: "Finns risk att matchen är avgjord redan efter den första halvtimmen"

Ludvig Heinz på Leicester-redaktionen delar sina tankar kring kvällens drabbning mellan Leicester och Liverpool.

Efter en deppig säsong sett med Leicester-fans ögon befinner sig nu klubben i en rejält prekär situation när säsongen går mot sin slutkläm. Vad ger du er för möjligheter till att undvika nedflyttning?

- Jag har börjat förberedda mig på det värsta. Spelschemat är tufft samtidigt som formen är brutalt dålig. Känslan är att laget halvt givit upp och det syntes när vi senast blev överkörda borta mot Fulham. Vi förtjänar degradering och ett mirakel ska till om det inte blir så.

Efter många om och men fick Brendan Rodgers packa sina väskor och lämna King Power Stadium tidigare under säsongen. In i hans ställe kom Dean Smith. Tankar kring den rekryteringen?

- Det är svårt att bedöma Dean Smith efter så kort tid och dessutom kunde hans förutsättningar varit betydligt bättre. Jag har dock inget emot att man valde honom i syfte att försöka hålla klubben över nedflyttningsstrecket. Det lutar väl tyvärr åt att han inte lyckas dock.


Inför matchen, är det någon spelare i Leicester som ”the reds” borde se upp för extra mycket med under kvällens match? 

- Nej. Jag har svårt att positivt lyfta någon i truppen just nu. Formen är bedrövlig och det gäller majoriteten av spelarna.

Om vi vänder på frågan, finns det någon hos Liverpool som du känner dig smått oroad för? 

- Alla lag med någon form av förmåga att anfalla brukar kunna göra sisådär två/tre mål mot Leicester. Alla spelare blir automatiskt bättre mot oss, men säger väl Salah bara för att.

Slutligen, vad får vi för matchbild på King Power Stadium?

- Bortalaget kommer köra över Leicester och det finns risk att matchen är avgjord efter den första halvtimmen. Jag förbereder mig på att Championship kan bli ett faktum redan imorgon.

Stort tack till Ludvig Heinz från Leicester-redaktionen som ställde upp på intervjun!
 

Edvin Karlssonedvin.karlsson@liverpoolsweden.se2023-05-15 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool