Lagbanner
Inför matchen-intervjun: ”Gäller nog mest att försöka hålla nere siffrorna”

Inför matchen-intervjun: ”Gäller nog mest att försöka hålla nere siffrorna”

Nottingham-redaktionens Jan Gustafsson med sina tankar och åsikter om Nottingham Forest inför matchen mot Liverpool på City Ground.

Efter 23 år utanför den engelska högstaligan tog så Nottingham Forest klivet upp igen i våras. 10 matcher in i säsongen parkerar ni som nästjumbo. Hur skulle du summera säsongsupptakten?
- Jag hade hoppats att det skulle ha sett något bättre ut. Starten var helt ok ändå med fyra poäng på de tre första matcherna. Förluster sen mot Spurs och City är inte så mycket att säga om. Däremot var matcherna mot Bournemouth och Fulham rena besvikelser. 

Vad behöver förändras framöver för att Forest ska börja klättra i tabellen?
- Det så framgångsrika spelsystemet som tog oss hela vägen i fjol har inte funkat som Cooper önskat. Det gäller att hitta rätt startelva och allting behöver gå snabbare. Dessutom måste vi sätta börja sätta dit de målchanser som skapas. 

Något som drog till sig uppmärksamhet var när klubben minst sagt storsatsade i somras när de hämtade in hela 22 nya spelare. Vad låg egentligen bakom den värvningskarusellen?
- Det Steve Cooper gjorde var ett rent mirakel, när vi tog oss från botten av Championship till Premier League. I truppen fanns hela sex inlånade spelare, så vi behövde verkligen värva. Det verkar dock som om vi gör samma misstag igen, hämtar in alldeles för många och ett antal av dem håller inte riktigt måttet.

Vilka spelare har stuckit ut mest hos Steve Coopers mannar så här långt?
- Det finns givetvis en del russin i kakan, som lånet från Manchester United Dean Henderson. Jag kan också nämna vår kapten Ryan Yates, men den i mina ögon särklass bästa så här långt är Scott McKenna

Slutligen, kan du se att Forest ska kunna ställa till det för Liverpool inför ett kokande City Ground?
- Med tanke på hur spelet sett ut den sista tiden ska vi inte ha mycket att hämta här, så det gäller nog mest att försöka hålla nere siffrorna.

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2022-10-22 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool