Lagbanner
Inför matchen-intervjun: “Han har enorm potential”
Malin Hägg förväntar sig stora saker från Arsenalprodukten Bukayo Saka.

Inför matchen-intervjun: “Han har enorm potential”

LFC-redaktionen kontaktade Arsenal Swedens vice ordförande Malin Hägg inför kvällens möte i London.

Innan landslagsuppehållet hämtade ni upp 0-3 till 3-3 borta mot West Ham på riktigt Liverpoolmanér och dessförinnan vann ni derbyt hemma mot Spurs. Hur är känslan kring laget just nu och vad har du för tankar kring lagets säsong såhär långt?

— Jag skulle säga att känslan kring laget är försiktigt positivt. Det finns såklart höga förväntningar kring Arsenal men vi har väl alla fått inse att säsongen 20/21 kan nästan vad som helst hända. Naturligtvis var segern mot Sp*rs en rejäl humörboost och även om man helst vill glömma första halvleken mot West Ham så visade väl ändå upphämtningen på att det finns någonting i det här laget. Jag önskar bara att vi fick se det lite oftare.

Hur stort är förtroendet för Mikel Arteta?

— Det beror nog på vem du frågar. Arteta är lite av en vattendelare (i alla fall om du frågar sociala medier) men för mig råder det inga tvivel om att han behöver ha mer tid. Jag tycker att vi tar steg i rätt riktning nästan hela tiden (även om det är mycket två-steg-framåt-ett-steg-bakåt) men det finns otroligt mycket kvar att jobba på. Vi har fortfarande mycket att göra med truppen men det kräver några fönster till och att göra business i en pandemi har visat sig vara lättare sagt än gjort.


Den 22-årige mittfältaren från Drammen har på kort tid blivit en viktig pusselbit i Artetas startelva. 

Real Madrid-lånet Martin Ødegaard har kommit in som en frisk fläkt i Gunners och imponerat sedan han kom i vintras. Är en permanent övergång i sommar möjlig eller är det tydligt att det rör sig om just ett halvårslån?

— Som jag förstått det finns ingen köp-klausul men det är klart att norrmannens insats än så länge har fått flera av oss att hoppas på att en deal ändå är möjlig. Problemet med den här typen av lån är ju att ju bättre han presterar desto dyrare kommer han att bli. Han talar dock gott om Arteta och klubben vilket väl kanske bådar gott men alla ”nära vänner” som pratar med media om hur gärna han vill stanna tar ändå cynikern i mig med en nypa salt.

Annars har mycket handlat om Arsenals egna produkter den här säsongen. Hur bra är exempelvis Bukayo Saka och Emile Smith Rowe redan nu och hur bra har de potential att bli om ett par år?

— Otroligt bra. Jag ser såklart allt med rödvita glasögon men jag har otroligt höga förväntningar på speciellt Saka. Jag tycker att han redan nu är fantastisk och att han har enorm potential. Grejen med unga spelare är att de kommer att ha svackor och mycket kan fortfarande hända men jag är otroligt stolt över kidsen som kommer upp från Hale End. Det finns inget finare än att se egna produkter springa runt i våra fina tröjor.

Slutligen, vad förväntar du dig för matchbild ikväll?

— Svårt. Jag tycker att allting den här säsongen är svårt att förutse - så fort jag tror att jag listat ut något så kommer det en match som bevisar motsatsen. Men jag hoppas på att jag får se ett Arsenal som vågar ta kommandot och spela sitt spel. Och det skulle inte skada ifall vi dessutom kunde undvika att skjuta oss själva i foten, vilket annars är en konst som vi nära nog perfekterat de senaste säsongerna. 

***

Stort tack till Malin Hägg (@OneMalinH) från Arsenal Sweden som ställde upp och svarade på våra frågor! 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-04-03 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool