Lagbanner
Inför matchen-intervjun: ”Handlar om att försöka vinna genom slughet”

Inför matchen-intervjun: ”Handlar om att försöka vinna genom slughet”

LFC-redaktionen hörde av sig till Tottenham-podcasten (och Twitterfenomenet) Ledley Kings Knä inför kvällens drabbning i norra London.

Till skillnad från Liverpool så har Tottenham inlett 2021 utan en enda förlust. Hur har spelet sett ut på sistone? 

"Tottenham har definitivt släppt på tyglarna mer i 2021. Kan det bero på att Mourinho fått mycket kritik för det cyniska och defensivt lagda lag vi såg i förra året? Mycket möjligt. Men det kan också vara så att laget har mognat mer i anfallspelet. Det är svårt att ge en bild om hur Tottenham kommer att spela mot Liverpool baserat på de senaste matcherna: de har varit mot klart sämre motstånd i FA-cup men också Sheffield i Premier League."

Ni är kvar i FA-cupen och ska senare i vår spela ligacupfinal mot Man City. Vad skulle en titel betyda för laget och för det fortsatta förtroendet för José Mourinho?

"En titel för Tottenham skulle betyda väldigt, väldigt mycket. Inte nödvändigtvis för att tysta kritiker utan mer för att sätta en kultur i klubben och även att krossa sitt glastak. Det sänder en viktig signal till alla inblandade om vi vinner en titel: när vi tar oss samman och anstränger oss - då kan vi gå hela vägen."

Liverpool gjorde kanske sin bästa match för säsongen när man i stora delar dominerade höstmötet med Spurs hemma på Anfield. Vad minns ni från den matchen? 

"Vi minns framförallt ångesten, de missade chanserna! Fram till slutet på matchen så hade ju faktiskt Tottenham de vassare chanserna även om Liverpool hade bollen. Man kan både säga att Mourinho lyckades och inte lyckades med sin matchplan: lyckades på så vis med att skapa farliga chanser i omställningar och neutralisera Liverpool, men misslyckades eftersom det enda taktiken går ut på ärr att vinna poäng - och det hände inte. Sen minns vi ju Firminos nick i slutet med vånda. Borde varit bättre markerat..."

Nu är de rödas form som bekant desto sämre. Hur känner man egentligen som motståndarsupporter inför att möta Liverpool just nu? Är det det perfekta tillfället eller fruktar man att Reds ska studsa tillbaka med en riktig utskåpning? 

"Det säger antagligen ganska mycket om vår supporterskara när man konstaterar att många Spursfans inte direkt ser den här matchen som en chans för Tottenham att döda det moderna Liverpoolspöket utan snarare så är det många som suckar och tänker "varför måste vi möta Liverpool just nu när de är inne i en vinstfri streak - det är väl klart att den kommer sluta hos oss". Tittar man mer nyktert på det så är det ju nu man verkligen vill möta Liverpool. Vi är obesegrade i det nya året, har fått fart på vårt anfallsspel och en skadefri trupp. Dessutom har vi fått vila våra viktigaste spelare fram till match."

Slutligen, vad ger ni de liljevita för chanser att lämna gräset med samtliga tre poängen?

"Mycket större chans att Tottenham vinner denna matchen än den senaste. Då handlade det om att kunna råna Liverpool på en vinst. Nu handlar det om att försöka vinna genom slughet. Spelar hemmaplan ens roll i Coronafotboll? Antagligen inte."

***

Stort tack till Ledley Kings Knä som ställde upp och svarade på våra frågor! 







 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-01-28 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool