Lagbanner
Inför matchen-intervjun: ”Har svårt att se att den ska vända till vår fördel”

Inför matchen-intervjun: ”Har svårt att se att den ska vända till vår fördel”

Tipsextra-profilen Per Malmqvist Stolt ger oss lite mer kött på benen kring Everton inför eftermiddagens Merseyside-derby.

Förra säsongen höll på att sluta i fullständig katastrof för Everton. Tror du att Frank Lampard kan få ordning på skutan den här säsongen?
 - Hoppet står till den gode Frank, då det ideliga skiftandet av manager ger en oerhört dränerande effekt på spelarna, klubben och fansen. Vi måste ge någon chansen att bygga något. Det kommer kosta mindre i förlängningen än att varje manager ska spendera stort när allt ändå slutar i kaos och elände. Det är just Frank Lampard som fått vårt förtroende, så nu måste vi ge honom chansen och han lyckades räta upp skutan i slutet av förra säsongen, vilket får ses som en moralisk bragd.  

Laget står ännu utan seger den här säsongen. Hur har det sett ut överlag för de blå från Merseyside?
 - I början av augusti kändes det ganska hopplöst, särskilt efter förlusten mot Aston Villa. Men därefter tycker jag att klubben värvat klokt och dessutom börjar vi se konturerna av ett vettigt försvarsspel. Framåt är det rätt uddlöst, men det känns som om Lampard ändå är på väg att bygga något mer stabilt.


Kan Frank Lampard få igång Everton den här säsongen?

Nu väntar säsongens första derby mot Liverpool på Goodison Park. Hur går tankarna inför eftermiddagens möte?
 - Att vi bygger vidare på utvecklingen vi ändå kan se under de senast matcherna. Jag hoppas få se hög moral, en frustande och otålig glädje över möjligheten att vinna ett Merseyside-derby och ett oerhört disciplinerat försvarsspel över hela planen.

Slutligen, Everton har haft det tufft i kampen om Merseyside de senaste åren med blott en seger på de tio senaste. Vad talar för att Lampards mannar kan gå vinnande ur den här bataljen?
 - Vi har ju under så många decennier en sådan makalöst usel statistik mot de röda från andra sidan Stanley Park, så man blir nästan matt. Och jag har svårt att se att den ska vända till vår fördel imorgon.

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2022-09-03 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool