Lagbanner
Inför matchen-intervjun: "I slutändan tror jag dock inte att det blir mer än Europa League, igen"

Inför matchen-intervjun: "I slutändan tror jag dock inte att det blir mer än Europa League, igen"

Liverpoolsweden.se kontaktade Sportbladets Makoto Asahara inför dagens möte med Leicester City.

Leicester ligger i nuläget på en tredjeplats i Premier League och är högst aktuella för en Champions League plats. Förra säsongen hade laget samma förhoppningar, men föll i slutändan. Tror du det blir annorlunda denna säsong, och vad skulle isåfall vara nyckeln till en topp 4 placering?

- Leicesters stora fall förra säsongen var ju den icke-tillräckliga truppbredden. Något som blottades rejält när matchschemat blev tajtare under de uppskjutna sommarmatcherna. Och även om Leicester denna säsong känns som ett bättre rustat lag så skulle jag fortfarande säga att bredden är det största frågetecknet inför fortsättningen. Det ska också tilläggas att vi nog bör räkna med att åtminstone någon av storklubbarna längre ner i tabellen kommer hitta rätt under våren och börja rada upp segrar. Leicester måste fortsätta på minst lika framgångsrikt spår resterande säsong för att ta en CL-plats. I slutändan tror jag dock inte att det blir mer än Europa League, igen. Konkurrensen i toppsiktet är minst sagt tuff.

Leicester är ett lag med flera bärande spelare. Exempelvis Vardy, Tielemans och Ndidi bara för att nämna några. Vem anser du är den viktigaste spelaren för att Leicester ska kunna prestera på topp?

– Det är ju svårt att argumentera emot Jamie Vardys betydelse för Leicester. Hjärta, målsinne och vinnarskalle i ett. Och det märks tydligt när han inte är med. Märktes tydligt när han var borta på grund av skada senast, om inte annat. Samtidigt ska man ju heller inte glömma centralmittfältarna. Youri Tielemans är i dag inte bara ett gammalt FM-underbarn utan en mittfältare av högsta klass. Lägg därtill viktiga aktörer som mittfältsvattenbäraren Ndidi och otroligt intressante Harvey Barnes. Det finns som sagt många både bra och viktiga spelare även utöver Vardy.

En av de spelare som jag har varit mest imponerad av denna säsong har varit Wesley Fofana. Han tog klivet från Saint-Etienne samtidigt som William Saliba utan samma hype, men har lyckats mycket bättre. Hur ser du på hans insats denna säsong och vad kan vi förvänta oss av honom i framtiden?

- Går ju inte att beskriva hans första tid i Premier League som annat än strålande. Jag var en av de som höjde rejält ögonbrynen när jag såg den höga prislappen i somras. Men med facit i hand så verkar Fofanavärvningen, likt de flesta av Leicesters värvningar, ha varit ytterst välscoutad. Det tåls att framhäva hur imponerande rekryteringsarbetet i Leicester verkligen varit, inte bara med Fofana. Oerhört duktiga på att hitta kvalitetspelare utanför de allra största storklubbarnas radar.

Liverpool befinner sig i dagsläget i en av de djupare kriser man har befunnit sig i sedan Klopp kom till laget, men verkar alltid göra monsterinsatser mot Leicester. Vad ger du Leicester för chanser att ytterligare skaka om Liverpool på lördag?

– Goda. Eller rättare sagt ger jag dagens Leicester goda möjligheter på förhand oavsett motstånd. Så bra är dem och på så pass stort allvar ska de tas. Samtidigt har jag svårt att se att Liverpool, må så vara ett rejält stukat sådant, inte ska studsa tillbaka efter Man City-besvikelsen. En cupfri vecka borde ha varit värdefull för Klopp och hans manskap med tanke på den extra träningstiden som de därmed getts (man ska inte underskatta en extra träningsdag i ett tajt matchschema, fråga valfri elittränare). Men likväl. Med Liverpoolformen i åtanke så väljer jag ändå att lämna förhandstipset inför helgen helgarderat.


Stort tack till Makoto som ställde upp och svarade på våra frågor!

Jakob LindegrenTwitter: @Jakob_Lindegren2021-02-13 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool