Lagbanner
Inför matchen-intervjun: "Inte i dessa matcher vi ska ta poängen"

Inför matchen-intervjun: "Inte i dessa matcher vi ska ta poängen"

Thom Mattsson från Leeds-redaktionen delar med sig av sina tankar inför kvällens match.

Ni ligger i skrivande stund på en femtonde plats i tabellen med 23 poäng på 24 matcher. Förra säsongen slutade ni nia som nykomlingar - har motståndarna “lärt” sig Leeds nu eller vad beror tappet på? 

– Bielsa har ett talesätt att om plan A inte fungerar så får man förbättra den. Det finns ingen plan B och kommer aldrig finnas så visst finns det en chans att motståndarna har lärt sig att spela mot Leeds. Personligen tycker jag att det beror på våra mängder av skador på våra nyckelspelare som Patrick Bamford (23 poäng förra säsongen), Kalvin Phillips och Liam Cooper. Det är inte lätt för Bielsa och hans spelsystem om han inte har spelarna tillgängliga för det.

Hur ser ni sett ut i de senaste matcherna, ni har inte en seger på över en månad?

– Everton var en fullständig katastrof match från vår sida. Vi var totalt orkeslösa från minut ett i jämförelse med ett hungrigt Everton. Det var en stor besvikelse med tanke på vår moral i 3-3-matchen mot Aston Villa. Om Everton-matchen var tung så var förlusten mot Newcastle hemma ännu värre. Vi borde ha haft en 3-0-ledning i halvtid men istället förlorar vi med 0-1. Precis sådana matcher vi inte får förlora resten av säsongen om vi vill spela med de stora grabbarna även nästa säsong. Att vi förlorar mot Man U säger jag inte mycket om även om det såklart smärtar att förlora mot våra ärkerivaler. Det är helt enkelt så att Man U, Liverpool, Man City, Tottenham, Chelsea och Arsenal spelar i ett annat universum mot oss och man kan inte räkna med för mycket i dessa matcher. 

Marcelo Bielsa har kontrakt säsongen ut - kommer det att förlängas eller gör han sin sista vår i Leeds?

– Bielsa får nog stanna så länge han vill men visst börjar man skönja slutet på Leeds största tränarprofil sedan Don Revie-dagarna. Leeds sägs ha öronmärkt hans ersättare redan i före detta RB Leipzig tränaren Jesse Marsch, alternativt förre assisterande tränaren Carlos Corberan (nu i Huddersfield). Leeds styrelse har nog sina aningar om att detta kanske är Bielsas sista säsong, därav att man valde att inte förstärka i januarifönstret så att den nya tränaren får lite mer fria tyglar i sommar.

Vem är er viktigaste spelare?

– Våra viktigaste spelare missar återigen en match i Phillips och Bamford. I deras frånvaro är våra tre viktigaste spelare i matchen mot Liverpool Illan Meslier, Pascal Struijk samt Adam Forshaw skulle jag säga. Det kommer krävas något alldeles extra defensivt för att vi inte ska åka på storstryk igen. Offensivt så är Raphinha såklart vår viktigaste pjäs men jag kan inte tänka mig att han får speciellt mycket utrymme på onsdag kväll. 

Hur kommer ni ta er an matchen mot Liverpool? 

– Vi kommer försöka vinna mot er, vilket troligen kommer sluta med en klar 5-0-seger för Liverpool tyvärr och vår kamp för överlevnad fortsätter. Det är inte i dessa matcher vi ska ta poängen men man slutar aldrig hoppas. 

***

Stort tack till Thom Mattsson på Leeds-redaktionen som ställde upp och svarade på våra frågor! 
 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2022-02-23 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool