Lagbanner
Inför matchen-intervjun: "Känner mig försiktigt optimistisk"

Inför matchen-intervjun: "Känner mig försiktigt optimistisk"

Liverpool tar under kvällen emot West Ham hemma på Anfield. West Ham-redaktionens Kasper Ljungström delar med sig av sina tankar kring laget, nyförvärven och deras chanser i kvällens "midweek"-match.

West Ham har blandat och gett under säsongsinledning, laget har gått rent i Europa men inledde tyngre i ligan. Hur skulle du beskriva inledningen av säsongen när vi närmar oss november? 

Inte optimal. Man gick efter förra säsongens succé och det urstarka transferfönstret in med höga förväntningar. Men under de första omgångarna var det som att allt självförtroende va som bortblåst och många av förra årets stöttepelare som Jarrod Bowen och Declan Rice såg ut som skuggor av sig själva. Där förlorade vi några matcher vi kanske egentligen inte borde förlora. Men allt eftersom har spelet sett mycket bättre ut och många av nyförvärven börjar hitta in i elvan i större utsträckning. Speciellt nu efter det senaste landslagsuppehållet. Nu har spelet faktiskt sett bra ut allt som oftast och stjärnspelarna börjar vakna till liv igen. 

Laget gjorde ett imponerande transferfönster där ni bland annat fick in Thilo Kehrer, Lucas Paqueta och Gianluca Scamacca. Hur har det nya spelarna presterat, och överlag vilka spelare har varit bäst för er hittills denna säsong?

Oj, vad svårt. Moyes har ju en tendens att slussa in spelare väldigt långsamt till elvan och många av nyförvärven har därför fått sparsamt med speltid. Men alla tre spelare du nämner tror jag har utmärkt sig mest av nyförvärven. Alla tre har visat att det finns en otrolig potential och spetskvalité. Jag slänger in Flynn Downes också, som har fått MOTM varje gång han startat i Conference League hittills.

West Ham är inte ett lag som är allt för vant att kombinera Europaspel, ligaspel och de inhemska cuperna. Hur tror du att prioriteringen kommer ligga under säsongen?

Svårt att säga. Jag tror att efter förra säsongens semifinal i Europa League så har fansen fått mersmak. Och när vi nu ”gått ner en nivå” ute i Europa till Conference League är många nog inställda på att vi minst ska vara ett av finallagen där. Truppen är också tillspetsad och breddad för att kunna slåss långt fram i cuperna men också högt upp i ligan. 

Liverpool är ett lag som statistiskt sett passar West Ham illa, och innan fjolårets seger på London Stadium hade inte West Ham besegrat Liverpool på drygt fem år. Hur går tankarna inför morgondagen och vad behöver West Ham göra för att få med sig poäng eller poängen imorgon? 

West Ham har ett ruskigt dåligt facit borta mot samtliga Big Six-klubbar senaste säsongerna. Men trots det och trots poängtappet senast mot Soton så känner jag mig försiktigt optimistisk. West Ham är ett lag som trivs med att kontra och har kunnat straffa storklubbar med det förut. Backlinjen är väldigt skadeskjuten just nu men med lite tur kan vi få både Dawson och Zouma till start, och dem lär behövas. Men för att summera tror jag iaf inte att ett mål kommer räcka för Liverpool om dem vill ta alla tre poäng.

Slutligen, hur tror du matchen slutar? 

2-2. Scamacca och Bowen med varsin kasse.

Ett stort tack till Kasper Ljungstrom!

Emrik Johansson@emrik_johansson2022-10-19 11:25:00
Author

Fler artiklar om Liverpool