Lagbanner
Tottenham Hotspur Stadium, 2023-09-30 18:30

Tottenham - Liverpool
2 - 1

Inför matchen-intervjun: "Kommer försöka spela ut Liverpool"

Inför matchen-intervjun: "Kommer försöka spela ut Liverpool"

Ett hett toppmöte väntar i Premier League under lördagskvällen. Liverpool reser till London, och Tottenham Hotspur Stadium, för match mot Spurs. De två obesegrade lagen vill båda fortsätta den fina inledningen och intensifiera jakten på Manchester City i vad som brukar bli en sluggerfest. Redaktionen har besökt den andra sidan och pratat med Bror Hemming från Spurs-redaktionen om Ange Postecoglou, inledningen och kvällens drabbning.

Vi måste börja med ett av engelsk fotbolls största samtalsämnen. Den nya, symaptiska, tränaren Ange Postecoglou. Grek-australiensaren kom från Celtic inför säsongen och har inlett mer eller mindre briljant. För att bryta mot lite journalistiska regler ställer jag två frågor i en: Hur har han förändrat Spurs inledningsvis och hur känns det att för en gångs skull ha en sympatisk tränare? 

– Big Ange har bytt ut rädsla mot mod, och han har gett spelare och supportrar glädjen tillbaka. Spurs brukar ta nya tag, Daniel Levy ger sig aldrig utan ser ständigt till att ge oss något annat att tro på när det känns hopplöst, men den här gången har det svängt mer än vanligt. Helt plötsligt har vi ett lag som vill ta risker och som ser till att testa motståndarnas mod, och Spurs har gått från att vara det där laget som ständigt försökte säkra upp utan att riktigt ha förmågan, till att testa var motståndarnas gränser går.

Det känns såklart fantastiskt att ha en sådan tränare. Samtidigt är det ingen tränare man skojar med, han är extremt tydlig i sitt ledarskap, vilket ger spelarna den trygghet som är nödvändig för att spela den här typen av fotboll.

Förutom tränarbytet har Spurs mer eller mindre förlorat två kaptener i form av Harry Kane och Hugo Lloris. Hur ser man på dessa ”förluster” i och med att resultaten flyter på bra? 

– Det är klart att säsongsinledningen har gjort det lättare. Nu är det Heung-min Son, James Maddison och Cristian Romero som leder det här laget på planen. Spelare som vill slå ut sin motståndare genom att vinna duellen en mot en. 

Inför säsongen var min känsla att Tottenham kanske behövde en mellansäsong för att bygga nytt, men inledningen tyder på något annat. Vad har man för mål och förväntningar på Tottenham 2023/24? 

– Om det här inte funkar lär det väl gå helt fel nånstans på vägen. För som det ser ut måste man våga tro på spel i Champions League. Jag kan liksom inte se hur Spurs ska börja tappa, man har bara ligan att koncentrera sig på, och det är en stor fördel här och nu jämfört med övriga topplag. Sen är det inte hållbart ekonomiskt, och en bra säsong ger spel i Europa igen, men med färre matcher den här säsongen ska förväntningarna vara höga på Spurs efter en inledning som denna.

För andra veckan i rad väntar ett hett toppmöte för Spurs och denna gång står Liverpool för motståndet. Vad tror du om matchen och vad behöver Spurs tänka på för att gå vinnande ur den bataljen? 

– Tottenham kommer försöka spela ut Liverpool. Risken är väl att Liverpool helt enkelt är för bra och straffar Spurs på ett sätt som Arsenal inte klarade av när chanserna gavs. För det är klart att Liverpool kommer att vinna en del boll när Spurs försöker spela sig upp från målvakten. Det kan ge ett eller flera enkla mål. Men Spurs kan liksom inte gå ut med inställningen att inte riskera detta. Hela Spurs spel bygger på att man vågar spela, även när man misslyckats tre gånger den första kvarten. För Spurs har inget annat att falla tillbaka på, det är så här Ange Postecoglou tänker spela, det gäller bara att orka fortsätta även den match där allt går fel.

Slutligen, hur tror du matchen slutar?

– Ska vi säga 3-3? Salah gör alla målen för Liverpool varav två på straff medan Heung-min Son, James Maddison och Cristian Romero gör ett var för Spurs.

Redaktionen tackar Bror och Spurs-redaktionen för intervjun och önskar lycka till framöver!

Emrik Johansson@emrik_johansson2023-09-30 10:19:00
Author

Fler artiklar om Liverpool