Lagbanner
Inför matchen-intervjun: ”Kommer Jones in med otrolig energi kanske han kan stöka till det”

Inför matchen-intervjun: ”Kommer Jones in med otrolig energi kanske han kan stöka till det”

SvenskaFans Englands-redaktör Henrik Örtenvik om Southampton inför eftermiddagens match på Anfield.

Southampton sparkade förra veckan Ralph Hasenhüttl efter fyra år i klubben. Dina tankar kring det?
- Väldigt väntat. Southampton har haft ett par bleka säsonger nu under österrikaren och det var bra läge att göra något innan VM.

In kommer nu i stället Nathan Jones senast i Luton. Vad tror du kommer förändras mest jämfört med tiden under Hasenhüttl?
- Han säger själv att han inte direkt kan säga hur spelet kommer förändras. Däremot är han starkt influerad av den fina klubben Luton Town. Och säger att han kommer försöka inpränta samma framgångsrika filosofi med att satsa på unga talanger och jobba effektivt med små medel.

Laget parkerar just nu under strecket i tabellen efter blott tre segrar på 14 matcher, vad är det som gått snett så här långt?
- Jadu, jag har inte sett speciellt mycket av Southampton den här säsongen. Men jag gissar att man är missnöjda med att man la över 800 miljoner netto på nyförvärv och att man ändå harvar i botten.

Det är med dyster statistik mot Liverpool som Southampton går in i morgondagens möte, finns det något som talar för att statistiken förbättras?
- Nej, Nathan är klok men ingen trollkarl. 

Slutligen, vilka blir det viktigaste nycklarna för Jones mannar om det ska kunna bli poäng på Anfield?
- Alltså, Liverpool har ju ingen höjdarsäsong i ryggen. Kommer Jones in med en otrolig energi kanske han kan stöka till det. Men det är ju en dunderetta.

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2022-11-12 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool