Lagbanner
Inför matchen-intervjun: "Lägstanivån är högre idag"

Inför matchen-intervjun: "Lägstanivån är högre idag"

liverpoolsweden.se tog ett snack med West Ham-redaktionens Anton Eklund inför kvällens möte på Anfield.

4-0 hemma mot Wolves, 3-0 borta mot Leicester, kryss mot Spurs och kryss mot Man City. Dessutom en sen uddamålsförlust mot Arsenal. Ni har varit starka mot lagen som förväntas slåss där uppe i toppen. Vad säger du själv om Hammers start på säsongen?

"Jag och många andra supportrar hade inte speciellt höga förväntningar på säsongen. Med premiären mot Newcastle i ryggen såg inledningsfasen tuff ut, men vi har trummat på med ett nytt spelsystem (5-4-1) som har passat spelarna i elvan väldigt bra. Efter de två inledande förlusterna testades nya systemet mot Wolves, som slutade i en total överkörning från vår sida. Fina resultat har fortsatt att rada upp sig, och upphämtningen mot Spurs är definitivt höjdpunkten hittills. Tittar man spelare för spelare tycker jag främst att de offensiva har utmärkt sig. Antonio, Bowen och Fornals har stått för många poäng och är farliga i kontringsspelet. Övriga spelare som har imponerat är Soucek, Rice och Masuaku. Masuaku spelar på wingbackspositionen till vänster och har tagit stora kliv denna säsongen både offensivt och defensivt. Förutom att Moyes taktiska förändringar har lyckats verkar truppen mer välmående nu än tidigare under Pellegrinis dagar, då vissa prestationer kunde vara hädiska. Känslan är definitivt att lägstanivån är högre idag."  

Ni har tagit in två tjecker från Slavia Prag som fått mycket speltid så här långt. Hur har de sett ut? Nöjd med transfersommaren?

"Soucek som kom i Januari är vi extremt nöjda med. Han rör sig box till box, täcker stora ytor av planen och är också ganska målfarlig, speciellt på fasta situationer. Han är väldigt allround och en spelartyp som vi saknat sedan Kouyate lämnade för ett par år sedan. Högerbacken Coufal som har hunnit spela tre matcher har också gjort det bra, speciellt i matcherna mot Leicester och Tottenham. Hemma mot City hade han faktiskt problem på sin kant, och det var också där målet kom till. Coufal är ett bra nyförvärv absolut, men hade jag varit Moyes skulle jag spela Fredericks mot Liverpool, som kan matcha Mané eller Salah bättre i snabbhet. I övrigt är transfersommaren en lång pina, där vi inte lyckas täppa vissa hål vi har i truppen. Personligen tycker jag att Benrahma är spännande att få in på lån till slut, men fler förstärkningar hade behövts. En backup till Antonio eftersom Haller är ratad av Moyes samt en central mittfältare är positioner att kika på i Januari utan tvekan." 


Lårskadade Michail Antonio kommer inte finnas med på planen ikväll. Ett tungt avbräck för East End-laget. 

Liverpool på Anfield. Vad behöver stämma för att West Ham ska lämna Merseyside med ett resultat i bagaget?

"Precis som tidigare matcher behöver vi försvara lågt för att inte åka på för många omställningar. Vi måste även ge understöd i försvarsspelet för att undvika en mot en-situationer. Offensivt är det bara att ösa på i kontringarna och vara lika effektiva som i tidigare matcher, och kanske utnyttja någon fast situation då vi har många längre spelare som är nickstarka. Det är givetvis ett väldigt tungt avbräck med Antonio borta denna matchen och mycket av vår offensiva kraft försvinner i och med det. Förutom Rice är han vår viktigaste spelare och jag hoppas Moyes har en plan på hur vi ska lösa detta." 

***

Stort tack till Anton Eklund från Hammers-redaktionen som ställde upp och svarade på våra frågor!
 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-10-31 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool