Lagbanner
Inför matchen-intervjun: ”Liverpool har det i sig att kunna förnedra Spurs”

Inför matchen-intervjun: ”Liverpool har det i sig att kunna förnedra Spurs”

Bror Hemming på Tottenham-redaktionen med några tankar om ett skakigt Spurs inför dagens match på Anfield.

Det är två lag med olika formkurvor som strålar samman på Merseyside. Hur går tankarna inför matchen?
 - Det här är en match som Tottenham inte vill spela. En av fem... Men snart är det över. Matchen är såklart viktig, för även om det inte längre för Spurs del handlar om att försöka nå Champions League, så gäller det att att undvika den värsta krisstämpeln som kan göra återuppbyggnaden svårare. Samtidigt brukar man prata om betydelsen av att vara bäst när det gäller. Nu har inte Spurs varit det, men jag har svårt att tro att man är bäst nu istället. Nä, det här blir tufft. Liverpool har det också i sig att kunna förnedra Spurs.

Tottenham är inne i en riktigt stormig period där man letar efter en ny tränare till nästa säsong, Daniel Levy är pressad och spelarna ser stundtals ut att helst vilja gå på semester. Hur kan man egentligen summera läget i klubben på bästa sätt?
 - Tottenham kommer alltid att försöka. När det inte funkar så görs förändringar och man vill ha snabba resultat. Just nu är vi inne i en period då det inte funkar. Till hösten kommer det finnas något att tro på igen.



Cristian Stellini fick gå efter debaclet mot Newcastle och Ryan Mason väntas nu leda laget säsongen ut. Vem skulle du vilja se vid sidlinjen som Spurs-tränare nästa säsong?
 - Ja, vad vill jag egentligen? Jag brukar inte vilja så mycket faktiskt, varken när det kommer till spelare eller till tränare. Visst kan jag vara positiv eller negativ till namn som dyker upp, men jag investerar inte så mycket känslor i det. Det blir som det blir. Men jag räknar med en reaktion, Daniel Levy brukar kunna identifiera vad som inte funkat för att gå åt motsatt håll. Så jag räknar med en tränare som vill att laget ska anfalla och erbjuda underhållning. Unga något oprövade kort som vågar satsa på anfallsspel verkar vara populära nu, vilket helt klart skulle vara en reaktion mot sådana som José Mourinho och Antonio Conte.

Samtidigt byggs klubben fortfarande upp och då gäller det att ha ett namn som lockar sponsorer. Jag tycker att det är spännande att följa, men jag har alltså ingen egen favorit. Men det är klart, för mig får Ryan Mason gärna avsluta med fem raka vinster och 18-0 i målskillnad för att sedan få fortsätta.

Ni har fortfarande en Europaplats i egna händer inför de fem avslutande omgångarna. Tror du att ni grejar det trots den knackiga formen?
 - Nej, det tror jag verkligen inte. 

Vad blir avgörande på Anfield i kväll?
- Om Spurs har ett otroligt flyt med studsar och marginaler samt har VAR på sin sida kanske man inte behöver gå och gömma sig efter matchen.

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2023-04-30 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool