Lagbanner
Inför matchen-intervjun: ”Moyes har fått hela truppen att dra åt samma håll”

Inför matchen-intervjun: ”Moyes har fått hela truppen att dra åt samma håll”

liverpoolsweden fick sig en pratstund med West Ham-redaktionens Emanuel Andersson inför eftermiddagens möte på London Stadium.

West Ham parkerar på en fjärdeplats i ligan efter tio spelade omgångar och kommer in till det här mötet i gott slag. Vad är det som gör West Ham så stabila numera?

- Moyes har fått hela truppen att dra åt samma håll. Han har höga krav på spelarna och att alla måste göra jobbet i försvarspelet såväl som i anfallsspelet. Vi ser alla tio utespelare ta maxlöpningar utan boll i press-spelet och skapar ytor åt medspelare i anfallsspelet. Spelare som inte följt det mantrat har förpassats till bänken eller läktaren, tex förre West Ham-spelaren Felipe Anderson som inte hade rätt inställning sett till Moyes krav. Detta påstår jag är den största anledningen till att vi ser ett mycket stabilare West Ham idag jämfört med tidigare upplagor som stått för många väldigt ojämna prestationer vi fått bevittna i flera decennier. 

En annan viktiga faktor är att värvningarna sen Moyes kom in i princip har lyckats fullt ut. Bowen, Soucek och Coufal är spelare som för allmänheten varit ganska okända men presterat fantastiskt.
 
Efter en fantastisk säsong i fjol av The Hammers var det nog en del som trodde att de skulle få svårt att återupprepa samma fina resultat med tanke på att de också spelar i Europa League den här säsongen. Hur ser du på säsongsstarten och är du överraskad över lagets fina start?

- Både ja och nej. Vi lyckades behålla alla nyckelspelare till denna säsongen och har också kunnat förstärka truppen. Förra säsongen var svagheten i truppen den ena mittbacksplatsen bredvid Ogbonna och den tunna anfallsuppsättningen bakom Antonio. Vi lyckades värva Kurt Zouma som gör backlinjen bättre denna säsong. Jag skulle vilja påstå att vi har en av de fyra bästa centrallinjerna i Premier League med Zouma, Ogbonna, Soucek och Rice. VI har ockå lyckats vara skadefria hittills och truppen är inte så bred,  och skulle vi få skador på Rice och/eller Antonio kommer vi få väldigt svårt att vara kvar i toppen av tabellen.

Vilken eller vilka spelare bör Liverpool hålla ett extra öga på under eftermiddagens möte på London Stadium?
 
- Rice får inte den uppmärksamhet han förtjänar utanför West Ham-kretsar. Det är den bästa spelaren vi har haft så länge jag har supportat West Ham och då inkluderar jag Dimitri Payet från säsongen 15/16. Jag vill även skicka med ett varningens finger för Benrahma som har en väldigt hög högsta nivå. Han såg bättre ut i den senaste ligamatchen och stod också för en väldigt fin insats med två fina mål i Europa League här i veckan. 

Avslutningsvis, vad ger du West Ham för chanser att ta med sig poäng från det här mötet?

- Vi brukar ha det tufft mot Liverpool men formen i West Ham är god. Oddsen ger West Ham strax under 50% till att få med sig poäng. Jag tycker det känns rimligt men Liverpool ska ju vara favoriter, men jag tycker vi har en bättre chans än på väldigt länge.
 

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2021-11-07 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool