Lagbanner
Inför matchen-intervjun: "Nyckeln för oss kommer vara att försvara väl mot omställningar"

Inför matchen-intervjun: "Nyckeln för oss kommer vara att försvara väl mot omställningar"

Redaktionen hörde av sig till CitizensOfSweden och fick sig en pratstund med Petrus Gattbo inför söndagens stormöte på Anfield mellan Liverpool och Manchester City.

Det vankas stormöte när Manchester City gästar Anfield under söndagen. Hur taggad är du inför matchen?
 
- Som vanligt, grymt taggad när man möter Liverpool. Visst har derbyna mot United alltid varit de största matcherna för oss. Men på senare år har mötena med Liverpool seglat upp till nästintill samma nivå. Dels för att vi fightats fler gånger om ligasegern, men också för att Klopps fotboll generellt passar oss lite sämre.  

City kommer senast från en stark bortaseger i ligan mot Chelsea där Gabriel Jesus blev matchens enda målskytt. Vad tar du med dig från det mötet?

- Framför allt hur starka vi såg ut defensivt och i princip neutraliserade hela Chelseas anfallsspel. Jag håller Chelsea som favorit till ligatiteln precis som många andra, men det var klasskillnad för dagen. Det var för övrigt många resultat som gick vår väg den helgen. 
 
Inte lika bra gick det i veckans Champions League-spel där PSG blev för svåra på parc de prince. Trots stort bollinnehav hade de ljusblå, bortsett från Sterling och Silvas dubbelchans i den första halvleken, svårt att skapa några riktigt heta chanser. Vad behöver laget göra annorlunda för att skapa mer chanser mot Liverpool? 

- Varje match är ju annorlunda, men no offence... Liverpool har inte den spets som PSG har för närvarande, det har inget lag i världen. Nyckeln för oss kommer vara att försvara väl mot omställningar. Om vi kan hålla nollan borta på Anfield är jag supernöjd.
 

Ett samtalsämne kring City har den senaste tiden annars varit avsaknaden av en riktigt vass central anfallare. Pep Guardiola verkar inte riktigt ha full tilltro till Jesus på den positionen och fortsätter att laborera och rotera i offensiven. Det är som utomstående svårt att veta vilka som kommer till start inför i princip varje match. Vad är din syn på det hela?

- Jesus trivs bäst på en kant vilket han uttryckligen sagt men även visat på plan. Rotationen av spelare är ju nödvändig med tanke på truppens storlek och mängden matcher man spelar. Det enda vi behöver är en naturlig 9a som skulle ge oss fler alternativ i anfallsspelet. Personligen är jag väldigt tacksam att vi aldrig värvade Kane eller Ronaldo, utan hoppas (och tror) på ett genombrott av 18-årige Liam Delap. Han vann skytteligan i PL2 förra säsongen på ett överlägset sätt och har alla förutsättningar för att lyckas slå igenom i City-tröjan.
 
 
Slutligen, det är uppdukat för stor underhållning under strålkastarna på ett kokande Anfield! Hur slutar matchen?

- Det är alltid oerhört svårt att tippa mot Liverpool, men om jag måste säga något så...
0-1 (självmål av Milner) man måste ju få drömma!

*** ***


Stort tack till Petrus Gattbo på CitizensOfSweden som ställde upp och svarade på intervjufrågorna! 

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2021-10-03 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool