Lagbanner
Inför matchen-intervjun: ”Oerhört imponerad av Gerrard”

Inför matchen-intervjun: ”Oerhört imponerad av Gerrard”

liverpoolsweden.se kontaktade Pär Johansson från Villa-redaktionen inför eftermiddagens möte på Anfield.

Ni ligger tia med nitton inspelade poäng efter femton matcher, dina tankar om Villas höst så här långt?

– Det har varit ömsom vin och ömsom vatten. Bra spel och vinst mot Manchester United å ena sidan och total misär när vi tappade allt i slutet mot Wolves. Man hade nog hoppats att vi skulle ta nästa steg men så blev inte fallet. Det var en konstig start på säsongen också med landslagssamlingar med covid-kaos och skador på nyckelspelare. Tränarbytet har dock fått bra effekt, i alla fall på kort sikt, och just nu är det mest Amarone.

Klubben valde att sparka Dean Smith efter elva matcher där resultaten lämnade en del att önska. Vad tyckte du om det beslutet när det togs?

– Jag hade behållit Dean Smith. Han har gjort ett fantastiskt jobb med klubben och jag hade gärna sett att han fått några matcher till på sig att ta sig ur formsvackan. Fotbollen idag är så jäkla kortsiktig och 20 procent av Premier League-tränarna har redan fått lämna sina skutor och då är vi inte halvvägs in i säsongen än. 

– Sedan säger det ganska mycket om vad fansen tycker om personen Dean Smith när även de mest rabiata "outarna" hyllar honom efter beskedet om hans entledigande. Men the show must go on som man säger i fotbollsvärlden...



Aston Villa bytte Dean Smith (nu i Norwich) mot Steven Gerrard i november. 

In kom Steven Gerrard och det kommer givetvis bli mycket märkligt för oss röda att se en sådan klubblegendar i motståndarlaget - vad tycker du om honom så här långt? Vilken fotboll står han för och vad har han ändrat på sedan han tog över jobbet?

– Min första tanke var att det trots hans meriter som spelare är en liten chansning. Jag hade väntat mig ett mer etablerat tränarnamn. Att vara ungdomstränare i Liverpool och att leda Glasgow i Skottland, förvisso väldigt framgångsrikt, är inte riktigt samma sak som att vara manager i Premier League. 

– Med det sagt så är jag oerhört imponerad först och främst av hans intervjuer och presskonferenser hittills. Än så länge har han bara sagt rätt saker och det kanske är så att det här är ett riktigt genidrag från Purslow och hans kamrater.

– Spelmässigt så är det hög energi och hårt arbete som gäller. Jag ger mig inte på något taktisk sifferförklaring men konstaterar att Marvelous Nakamba har fått förtroendet som mittfältsankare och John McGinn har fått en högre utgångsposition och båda har gjort det fenomenalt bra. Det har blivit ett rejält lyft för många och huruvida det är den klassiska "managerbyteseffekten", en förbättring som blir varaktig eller helt enkelt det nya ketchupförbudet som är framgångsfaktor nummer ett återstår att se när vi summerar säsongen i maj. 

– Kort sagt så känns både Stevie G och hans fotboll väldigt positiva och tre vinster av fyra är inte smaklös scouse. Speciellt alla fyra andrahalvlekarna har varit riktigt bra.

Slutligen, hur kommer Aston Villa ta sig an dagens match?

– Förhoppningsvis har han lärt sig av Houllier-gate och respekterar sin nuvarande klubb. Inget tyder på något annat heller, den gode Gerrard verkar vara en riktig hedersknyffel. Han har uttalat sig i veckan om att Aston Villa har en bit kvar till Liverpools nivå fotbollsmässigt och det har han ju helt rätt i. Några 7-2 kan vi nog inte förvänta oss igen. 

– Skämt åsido, han har givetvis stor respekt för Liverpool så det blir nog ingen "Charge of the Light Brigade" mot ett på papperet överlägset motstånd men samtidigt så visade vi mot Manchester City att vi kunde skaka om dem i andra halvlek också så vi kommer nog att satsa allt när tillfälle ges.

***

Stort tack till Pär ”Coreopsis” Johansson från Villa-redaktionen som ställde upp och svarade på våra frågor!

 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-12-11 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool