Lagbanner
Inför matchen-intervjun: ”Säsongen har haft två ansikten”
Erik Andersson tror att Liverpool går segrande ur dagens match. Brighton har å andra sidan tagit poäng i samtliga av de tre senaste matcherna.

Inför matchen-intervjun: ”Säsongen har haft två ansikten”

Brighton-redaktionens Erik Andersson delar med sig av sina tankar inför dagens drabbning.

Brighton har tagit poäng de tre senaste matcherna mot Liverpool. Vad tror du om dagens match?
– Liverpool hade det lite svårt för Brighton senast de möttes på Anfield. Då slutade matchen 2-2. Jag tror att det blir annan historia i dag. Brighton kommer till matchen utan sina två kuggar i försvaret. Webster är borta med en ljumskskada och Burn är såld till Newcastle.. Brighton har varit dåliga utan dem två och har nu torskat fyra matcher i rad. Framåt tror jag däremot att de har tillräcklig kvalitet för att kunna hota Liverpool.

Brighton inledde säsongen bra och låg topp fyra i tabellen efter åtta omgångar. Därefter har det varit kämpigt. Hur ser du på säsongen hittills? 
– Säsongen har haft två ansikten. Jag tycker att det såg bra ut fram tills i  januari. Det såg stabilt ut. De släppte in få mål, men tyvärr så gjorde man inte heller så många mål. Nu har det tyvärr vänt. Man släpper in desto fler mål och har svårt att få in bollen. Det läcker bakåt. Det straffar sig att man inte satte dit fler mål i höstas. De spelade oavgjort alldeles för ofta, och har därför inte med sig så många poäng som de hade kunnat ha. Jag tror att det grämer sig en hel del över att man inte lyckades trycka in några mål till där det behövdes. 

Hur såg dina förväntningar ut inför säsongen?
– I grund och botten var förväntningen att man skulle klara sig kvar. Därefter hamnar fokus på att man gärna får lyckas med det utan att det egentligen blir spännande. Det har stundtals sett så pass bra ut att man hoppats på topp tio, men då måste man få leverans offensivt. Både Maupay och Trossard har presterat på en nivå som är under det förväntade, både nu och i fjol. 

Vad blir viktigast för Brighton i dagens match?
– Bakåt handlar det främst om att man måste hålla tätt och vara säkra i sin organiation. Framåt tror jag att det kommer gå att hota. Brighton är inte ett djupledsspelande lag. Det bör kunna innebära att de inte går i offsidefällan, som många andra lag gjort. De spelar på spelaren snarare än in bakom spelaren. Det kan möjligtvis bära frukt. Men det viktigaste är att defensiven sitter. 

Brighton har stundtals visat att man har det som krävs för att slå även de största. Vad krävs för att man ska ta nästa steg och prestera mer frekvent på en högre nivå?
– Spelet ser lovande ut men det saknas en x-factor. Maupay och Trossard trodde man skulle komma med just det man behövde. Men har inte varit så ännu. Kanske behöver de ytterligare en lekkamrat, eller så är det så enkelt som att man behöver bättre spelare. Man saknar den sista lilla kvaliteten som krävs för att man ska ta nästa steg och bli ett lag som inte behöver oroa sig för nedflyttning. 

 

Wilhelm EdlundTwitter: @WilhelmEdlund2022-03-12 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool