Lagbanner
Inför matchen-intervjun: "Två lag på gränsen till kris som behöver poängen"

Inför matchen-intervjun: "Två lag på gränsen till kris som behöver poängen"

Vi ställde några frågor till Chelsearedaktionens Daniel Joannou för att höra lite kring Liverpools motståndare inför dagens match.

Till att börja med undrar jag vem av Liverpool och Chelsea som mår sämst i dagsläget?
-Det kan man verkligen fråga sig. Att båda lagen underpresterat och går igenom historiskt usla perioder står klart. Litet, litet fall framåt för Chelsea kanske, i och med att man kommer från en vinst senast? Och nytt blod i truppen får väl ändå ses som positivt, men jag kanske greppar efter halmstrån. 


På ett halvår har ni spenderat nästintill lika mycket pengar som Liverpool har gjort på de senaste tio transferfönstren. Det verkar inte gå någon nöd på er ekonomiskt trots att ni genomgått ett ägarbyte
-Värt att lyfta i sammanhanget är att Chelsea de senaste åren såväl gått igenom en transferban samt blivit sanktionerade vilket gjort att vi tappat tongivande spelare på utgående kontrakt. Nytt ägande har kommit in och att Chelsea, som inte vunnit ligan sedan 2017, håller på att bygga om står helt klart. Går att jämföra med när Liverpool på kort tid värvade Salah, Van Dijk och Robertson för att sedan följa upp med Alison, Keita och Fabinho bland andra. Därefter vann man ligan. Investeringar har varit nödvändiga och värt att notera är att man satsar ungt och binder upp spelarna på väldigt långa kontrakt. Huruvida detta är briljant eller galenskap får framtiden utvisa. Chelseas värvningsstrategi har av vår redaktion i dagarna förklarats i två artiklar på vår sida för den som vill läsa - här och här. 

Under senaste veckan har ni värvat både João Félix (på lån) och Mykhaylo Mudryk. Är detta spelare man tror ska bli tongivande inom kort och börjar det inte bli lite väl trångt på de offensiva positionerna nu?
-Chelsea har varit extremt skadedrabbade denna säsong och där är även de offensiv positionerna belastade så Felix tycks bara vara inlånad för att hjälpa till i vår. Utvisad i sin första match och avstängd i mötet mot Liverpool dock. Mudryk däremot kan komma att gå hela vägen till toppen och han är aktuell för spel redan i eftermiddagens match. Men visst börjar bli trångt och jag kan bara förutsätta att spelare inom kort kommer lämna även om det ryktas om att den stora truppbantningen kommer ske först i sommar. 

Slutligen, vad är dina tankar inför matchen på Anfield?
-Det är två lag på gränsen till kris som verkligen behöver poängen. Jag tror på en tilltäppt match där små marginaler kommer avgöra. Förhoppningen är såklart vinst Chelsea men där såväl Chelsea som Liverpool står just nu så kan det gå hur som helst. 
-Önskar er lycka till och hoppas på en bra match trots allt där spelet och inte domaren får avgöra. 

Tack till Daniel på Chelsearedaktionen!

William Hiekkanenwilliam.hiekkanen@liverpoolsweden.seTwitter: @Wuvuzela2023-01-21 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool