Lagbanner
Inför matchen-intervjun: “Ung men stark elva att vänta”

Inför matchen-intervjun: “Ung men stark elva att vänta”

Odugliga (och dugliga) mittbackar, Mikel Artetas stärkta position i klubben och ålderstigna nyförvärv var några av ämnena som kom på tal när liverpoolsweden.se tog ett snack med Arsenalredaktionen inför eftermiddagens möte på Wembley.

Mikel Arteta avslutade sitt första halvår som Arsenal-manager mycket starkt genom att leda klubben till dess fjortonde FA-cuptitel, hur stort förtroende har spanjoren i norra London?

“Han har stort förtroende, dels från en stark avslutning som du sa. Men även från att ha tagit en titel under sin första tid i klubben. Att han dessutom har burit kaptensbindeln är inget som sänker hans aktier. Sanllehi är borta, Mislintat är borta, Ljungberg är borta och kvar står Arteta. Om han dessutom lyckas övertyga Aubameyang till ett nytt kontrakt så kommer det krävas mycket för att han ska få sparken.”

William Saliba ansluter efter ett år på lån i Frankrike, vad förväntar sig supportrarna av honom? Är det han som äntligen ska styra upp det där mittlåset?

“Det smärtar mig att säga det men förtroendet kommer fortsatt ligga på superfloppen David Luiz (som spelade upp sig något under slutet). Mustafis starka avslutning kommer ha gjort att han spelat till sig en ny chans också. Det kommer nog att roteras med honom som mittbacksalternativ tre eller fyra tillsammans med Holding. Han är bara 18 år gammal, det kommer inte vara en ny Tony Adams direkt men potential finns där absolut!”


Willian - en treplusvärvning, enligt Arsenalredaktionen. 


Utöver nämnda Saliba är Willian sommarens hittills enda nyrekryt, vad tänker du kring den värvningen och ska man förvänta sig mer aktivitet från Arsenals sida i det här fönstret?

“Jag tänker att den absolut kan bli bra, vi vet inte riktigt hur bonusarna ser ut i kontraktet men lönen är relativt låg för påvisad kvalité. En urstark fjolårssäsong visar på hunger och klass. Tre år är dock ett långt kontrakt för en 32-åring. Tre plus men nosar på fyra. Vi har även gjort lånen på Soares och Mari permanenta, de är dock bara rotationsspelare. Fansen skriker efter att köpa loss Dani Ceballos men det är nog ett nytt lån som väntar isåfall, spanjoren vill ha speltid inför kommande EM så det kan nog bli verklighet att han stannar en säsong till. Annars är Partey och Coutinho det hetaste som det snackats om, Coutinho tror jag får en ny chans i Barca nu med Koeman och Partey är nog helt enkelt för dyr för oss.”

Arsenal har bara hunnit med en försäsongsmatch inför eftermiddagens möte, vilken typ av elva kan vi förvänta oss från Arteta och Co.?

“En stark men ung elva, tror dock inte spelare som Willian kommer att starta. Han har precis kommit. Svårt att sia om, spelare som Lacazette, Özil och Pepe var inte med i truppen mot MK Dons. Pass på den!”

Slutligen, Community Shield - tävling eller glorifierad vänskapsmatch?

“Kul för den som vinner, förloraren rycker faktiskt mest på axlarna. Får jag säga något mitt emellan?”

***
Stort tack till Sebastian på Gunnersredaktionen som var schysst och svarade på frågorna! 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-08-29 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool