Lagbanner
Inför matchen-intervjun: "Uppgivenhet och likgiltighet är den framträdande känslan"

Inför matchen-intervjun: "Uppgivenhet och likgiltighet är den framträdande känslan"

Inför Liverpools match i London på tisdagskvällen ställde vi några frågor till Wiktor Lidvall på Chelsearedaktionen.

Graham Potter är sparkad. Vad är dina tankar kring det?
– Med tanke på resultatraden och prestationer inget märkvärdigt egentligen. Hans facit är väldigt dåligt, i en klubb som Chelsea håller inte det. Personligen hade jag köpt in mig på en period med sämre resultat där den utvalde tränaren skulle få tid att sätta sin prägel på laget, men jag är medveten om att jag inte representerar alla Chelsea-supportrar i och med den ståndpunkten. Det har funnits lämpligare tillfällen att sparka honom tidigare under säsongen, men Potter har suttit kvar. Jag trodde att han skulle få säsongen ut.

Liverpool har haft en bedrövlig säsong men när man kollar på Chelsea är
det ju med undantag för Europaspelet ännu sämre ställt hos er. Vad
känner man som supporter just nu?

– Stämningen kring klubben går nästan att jämföra med säsongen 2018/19 under Sarri. Liknelsen med Benitez-sejouren haltar då det ändå gick helt okej på planen. Oavsett vilket läger man sitter i som Chelsea-supporter tror jag att uppgivenhet och likgiltighet är den framträdande känslan mer än något annat. Nya ägare, två sparkade tränare, ny sportslig ledning, nytt läkarteam, till och med planskötaren har fått gå. 22 nya spelare. Det är svårt att känna igen sitt Chelsea, och ovissheten kring vartåt vi är på väg är överhängande.

Vem hoppas du blir er nya tränare och är det några rykten som är mer
troliga än andra?

– I dagsläget har jag ingen personlig favorit, när Tuchel mycket oväntat kickades i höstas var Potter mitt förstaval. Nagelsmann framstår som mest sannolik. Har snackats om Pochettino och Enrique, men jag är tveksamt inställd till dem. Båda har stått utanför klubblagsfotbollen ganska länge, Enrique i över fem år. Varför har de inte fått jobb redan om de är så pass duktiga tränare?

Vad tror du slutligen då om tisdagens match på Stamford Bridge?
– Väldigt svårt att sia om med tanke på Chelseas tränarskifte. Med tanke på Chelseas och Liverpools senaste matcher kan det bli väldigt chansrikt åt båda hållen, vilket jag tror gynnar Liverpool mer än Chelsea. Tippar ändå 2-2.

Tack till Wiktor för svaren på frågorna!

William Hiekkanenwilliam.hiekkanen@liverpoolsweden.seTwitter: @Wuvuzela2023-04-04 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool