Lagbanner
Inför matchen-intervjun: “Vi är extremt svårslagna”

Inför matchen-intervjun: “Vi är extremt svårslagna”

liverpoolsweden.se kontaktade Leeds-redaktionens Thom Mattsson inför kvällens möte på Elland Road.

Med en plats på övre halvan är ni säsongens i särklass bästa nykomling, vad har du att säga om lagets comebacksäsong i högstaligan?

— Finns egentligen bara massor av positiva reflektioner av vår första säsong tillbaka där vi hör hemma. Fantastiska insatser och vinster har tagit oss till en stabil mittenplacering där vi, med en stark avslutning, möjligen kan utmana om Europaplatserna in i det sista. Det var det inte många som trodde innan säsongen. Dock är Leeds inte vilken klubb som helst och att vi skulle få kämpa om att hänga kvar säsong ut och säsong in fanns i alla fall inte i mina tankar. Vi kommer fortsätta pusha för att återigen slå oss in i det absoluta toppskiktet av engelsk fotboll.

Tror du att vi kommer att återfinna Leeds United på den övre halvan från och med nu?

— Ja, det är jag övertygad om. Självklart spelar vi fortfarande inte i samma universum som de rikaste klubbarna i Premier League men med ett par smarta värvningar och att vi bygger vidare på våra duktiga spelare i U23 (seriesegrare 20/21) så kommer nästa säsong av allt att döma bli ännu roligare än denna. Viktigt såklart att Bielsa fortsätter något/några år till.

Marcelo Bielsas kontrakt går ut i juli. Hur har rapporteringen sett ut kring den situationen? Blir han kvar?

— Då kan jag spawna vidare på det jag just skrev. Ingen vet egentligen om Bielsa kommer träna Leeds nästa säsong. Mycket tyder dock på det då han stortrivs i klubben och staden och han kan i lugn och ro bygga klubben och laget. Leeds har tagit gigantiska steg under Bielsa, inte bara på planen utan även i organisationen. Scoutingen har utvecklats och ungdomsverksamheten har blivit bättre, vilket kan ses i att U23 nästa säsong kommer spela i den bästa reservlagsserien i landet. 

Ni har fyra raka utan förlust och senast vann ni på stopptid mot överlägsna Man City på Eastlands, förlänger ni den obesegrade sviten ikväll? 

— Vi kan slå vilket lag som helst och nu när vår defensiv verkar täppt igen så är vi extremt svårslagna. Mycket talar för att vi tar poäng ikväll mot ett tröttkört(?) Liverpool. I kölvattnet av det nya Europa Super League så vill jag uttrycka mitt djupaste deltagande till alla Liverpoolfans i denna globala katastrof som det innebär för supportern när dessa pengakåta miljardärer verkar dra sina klubbar ur de mest genuina som finns idag - den inhemska ligan med 100-årig historia av rivalitet, sorg, glädje, känslor, ilska, ibland hat och extremt mycket kärlek. 

Jag hoppas det finns tid till att förhindra detta för er skull. Ikväll skrivs segersiffrorna till 3-2 Leeds, revansch alltså!

*** 

Stort tack till Thom Mattsson på Leeds-redaktionen som ställde upp och svarade på våra frågor!

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-04-19 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool