Lagbanner
Inför matchen-intervjun: ”Vi får äntligen tillbaka efter tio år av förtryck”

Inför matchen-intervjun: ”Vi får äntligen tillbaka efter tio år av förtryck”

liverpoolsweden.se tog kontakt med Newcastlesupportern Jonas Gustafsson, även känd som @Gsonbetting på Twitter, inför kvällens match.

Eddie Howe är relativt färsk på tränarbänken hos Newcastle, hur ser du på Howes jobb än så länge?

— Vad jag har förstått det som så har det blivit en markant förändring i träningsupplägget och spelarna säger att de tränar hårdare än någonsin, ur positiv aspekt. Eddie har en långsiktig plan som harmoniserar med klubbens tankar om en offensiv och rolig fotboll. Jag är positiv!

Ni har även nyblivna och rika ägare och januarifönstret är runt hörnet. Om vi utgår från att det kommer att värvas i Newcastle, vad tycker du ni behöver förstärka och finns det några specifika spelare du gärna ser krita på i så fall?

— Jag tror att tränarbytet var ett måste men framför allt ägarbytet. Helt plötsligt är vi den överlägset rikaste klubben i världen och det kommer visa om några säsonger. Klubben har plundrats i många år av Mike Ashley till förmån av hans bolag och nu får vi äntligen tillbaka efter tio år av förtryck och det kommer såklart bli en markant förändring.

— Jag har sett så ofantligt många önskelistor inför januari men tar de flesta med en nypa salt. Dock tror jag det kommer ett större nyförvärv under januari och sedan kanske några halvdana ”doldisar”. Rom byggdes inte på en dag.

Eddie Howe som är ny tränare i Newcastle
Eddie Howe är numera huvudtränare i Newcastle.

Liverpool borta på Anfield är en av de tuffaste matcherna på spelschemat för alla lag inför varje säsong. Vad talar för att Newcastle ställer till med en skräll och tar poäng mot Liverpool?

— Absolut ingenting talar för att Newcastle tar poäng på Anfield. Det är en extremt stor klasskillnad mellan lagen.

****

Stort tack till Jonas Gustafsson som tog sig tiden och svarade på våra frågor!
 

Albin Jakobsson@albinjacobsson2021-12-16 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool