Lagbanner
Inför matchen-intervjun: "Vi hoppas kunna bygga momentum"

Inför matchen-intervjun: "Vi hoppas kunna bygga momentum"

Inför Liverpools bortamatch mot "The Cherries" på lördag så kollade vi läget hos motståndarlaget med den lokala Bournemouthsupportern Andy Hayne. Han har vuxit upp i staden på 1970- och 80-talet och fått vara med och se sitt lag ta sig upp från fjärdedivisionen ända upp i Premier League.

Bournemouth steg till Premie League för första gången i klubbens stannade man kvar i fem imponerande säsonger innan man åkte ur. Nu är man tillbaka igen, vad är klubbens vision när man blickar framåt?
-Det såg dystert ut i början av säsongen, man gjorde inte många värvningar och ägaren såg ut att sälja klubben så det investerades inte så mycket just då. Sedan den nya ägaren tog över (amerikanen Bill Foley i december 2022) så ser framtiden ljusare ut. Kanske är det för sent att rädda denna säsong men ser man till deras planer så kan vi nog vara tillbaka ”sooner rather than later” om vi skulle åka ur.

Scott Parker fick sparken efter ert senaste möte med Liverpool som slutade med en 0-9 förlust på Anfield. Den oprövade Gary O'Neil tog över som manager, vad är dina tankar om honom hittills?
-Det är lite blandade känslor kring Gary. Han gjorde det bra som tränare för Liverpools juniorer och var även en bra "interimtränare" före VM-uppehållet. Dock är det ju så att när man ärver en annan tränares lag så är det kanske inte samma typ av spelare som man själv hade velat ha. I januari värvade han några snabba spelare och vi har därefter kunnat hota framåt på ett helt annat sätt. Enligt mig kommer han inte att dömas för denna säsong och han lär nog få tio matcher på sig även nästa år för att visa vad han går för eftersom hans kontrakt upphör i slutet av nästa säsong.

Det är väldigt tight i bottenstriden och just nu ligger ni på sista plats. Hur stora är era chanser att överleva?
-Vi har just spelat mot fem av de sex topplagen och efter lördagens match kommer vi spela mot lag som vi har en större chans att slå. Det ser ut att bli en väldigt jämn kamp under slutet av säsongen där cirka sex lag är indragna i bottenstriden, så det hänger nog på om något lag kan bygga momentum genom att plocka flera vinster. Hoppas det är vi som kan göra det.

Slutligen, vad tror du om matchen mot Liverpool och är det några spelare som vi behöver hålla extra koll på?
-Efter att ha lett med 2-0 mot Arsenal förra helgen såg vi verkligen fram emot att möta Liverpool.....fram till att de slog United med 7-0, så nu är vi inte lika självsäkra. Det har varit en del bra matcher mellan dessa lag under de senaste säsongerna i Premier League och det kan gott hända att det blir ett nytt 4-3 resultat. En spelare i vårt lag som kan skapa fara hos motståndarna är troligen Dango Ouattara. Han har varit en av våra bästa januarivärvningar och är väldigt kvick och bra i luften. Han har redan gjort flera assist och är en spelare som vi gillar.


Stort tack till Andy Hayne som ställde upp och svarade på frågorna!

William Hiekkanenwilliam.hiekkanen@liverpoolsweden.seTwitter: @Wuvuzela2023-03-11 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool