Lagbanner
Inför matchen-intervjun: ”Vill tro att Marsch kan vända på detta men inte mycket talar för det”

Inför matchen-intervjun: ”Vill tro att Marsch kan vända på detta men inte mycket talar för det”

Thom Mattsson om läget i Leeds inför kvällens drabbning mellan Liverpool och Leeds på Anfield.

Efter endast nio poäng på elva matcher parkerar Leeds på en artonde plats i tabellen. Vad är det som inte fungerat för Jesse Marsch mannar så här långt?
- Vart ska man börja? Vi startade säsongen väldigt bra och segern mot Chelsea var vår bästa prestation på år och dagar. Då snackades det om att Marsch vunnit över sina största skeptiker men vi har inte vunnit sedan dess. Vi har haft en hel del otur ska väl sägas, där vi framförallt mot Arsenal borde ha vunnit stort. Vi var fullständigt överlägsna i den matchen men förlorade. Här är anledningarna till vårt ras: vi sätter inte våra målchanser och vi släpper in alldeles för enkla mål.

Bamford har missat 9 stora målchanser och gjort noll mål och är väl den största syndabocken så här långt. Om Bamford börjar sätta sina chanser så kommer också poängen. Sedan ska det sägas att vi saknar vänsterback, konkurrens på innermittfältet samt en dödlig striker och det får styrelsen med Orta/Kinnear/Radriazzani ta på sig.

Det är inte ovanligt att det börjar pratas om ett tränarskifte efter en tung längre period. Anser du att Jesse Marsch är rätt man för att leda laget framåt?
- Jag vill tro att Marsch kan vända på detta men inte mycket talar för det. Vi möter er, Bournemouth samt Tottenham i ligan innan VM-uppehållet och man vore en obotlig optimist om man tror att vi kan ta mer än 3 poäng på dessa tre kommande matcherna. Frågan är om det räcker för Marsch för att få behålla jobbet. En bra insats mot Liverpool krävs nog annars är nog någon annan på plats inför Bournemouth är min gissning.

Inför mötet på Anfield har laget enligt rapporter en hel drös med spelare borta. Hur ska ni ta er an den här matchen på bästa sätt?
- Marsch snackade i sitt försnack inför matchen om att vissa spelare nog inte har den mentala styrkan av att spela för en klubb som Leeds United. Eller, han antydde det i alla fall. Vi saknar troligen 3-5 ”ordinarie” (Cooper, Adams, Rodrigo, Sinisterra, Gelhardt) spelare till denna match och det känns som att det sker ofta i klubben när det börjar blåsa snålt. Hur vi ska ha oss an matchen? Ställa 11 man på planen och be en bön.

Slutligen, har du några förhoppningar om att ni ska kunna få med er någonting från Merseyside?
- Nej. Kan vi hålla siffrorna nere till rimliga nivåer så är jag nöjd. Tips: 3-0 till Liverpool.

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2022-10-29 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool