Lagbanner
MCH Arena, 2020-12-09 18:55

Midtjylland - Liverpool

Inför: Midtjylland - Liverpool
Startar Rhys Williams imorgon?

Inför: Midtjylland - Liverpool

Gruppsegern är klappad och klar sedan drygt en vecka tillbaka, spelschemat är tajt och skadelistan är fortsatt lång. Liverpool besöker Skandinavien i syftet att spela av den sista matchen i gruppspelet och undvika ytterligare skador. Det är nog vad vi supportrar ska förvänta oss, och det är nog även vad Jürgen Klopp har som matchplan.


Höstsäsongen 2020 börjar närma sig ett slut. För ett par månader sedan smälldes fyrverkerier utanför Anfield, rakt upp i en gyllene mästarhimmel. Om ett par veckor kommer det smälla igen, men då upp i en desto mer nattsvart himmel. Fotbollsåret 2020 har varit bortsett från det efterlängtade ligaguldet, totalt bedrövligt. Uteslutandet av supportrar inne på arenorna, konstiga handsregler och kontroversiella VAR-beslut har helt enkelt gjort sporten mindre sevärd. Men fotboll har spelats och Liverpool har vi följt. Det har varit kaosfotboll, uppvisningar, systemkollapser och på gränsen till tragikomiska skadeproblem för Liverpools del. Trots detta så befinner sig klubben i delad tabelltopp i den inhemska ligan och avancemanget i Champions League är redan klart. Det verkar finnas en glöd i denna trupp som sitter i det kollektiva, och inte enbart i den enskilda spelaren.

Champions League kanske var ett nummer för stort för morgondagens motståndare. Med det sagt så påstår jag inte att danskarna har lagt sig platt på mage inför uppgiften detta gruppspel var på förhand. Dom har gett ett redigt motstånd mot samtliga i gruppen och till och med lyckats kamma åt sig en poäng mot Gasperinis Atalanta i förra omgången. Under tiden som gått sedan senaste mötet lagen emellan (27/10) har FC Midtjylland gått nästintill rent i Superliga. Ett ynka kryss mot AaB, men även en komfortabel vinst i tungviktsmötet mot FC Köpenhamn när morgondagens hemmalag satte fyra bollar mot noll. Klopp bör vara beredd på att ett formstarkt Midtjylland kommer vilja avsluta sitt europaäventyr med en vinst mot sexfaldiga europamästarna.  

När det gäller Liverpool är prognosen att det kommer bli en ventilerad startelva. Bli inte allt för förvånade om morgondagens mittbackslås heter Rhys Williams och Billy Koumetio. Bortsett från det så lär Caoimhin Kelleher få fortsatt förtroende mellan stolparna. Nyförvärvet Tsimikas lär starta istället för Robertson och fronttrion där fram bör vara Origi, Minamino och Diogo Jota. Det är nog inte helt omöjligt att en spelare som unge Jake Cain får speltid, mest troligt ett inhopp i sådant fall.

Liverpools gard kan komma att vara lite halvt nere imorgon, och Brian Priske kommer att skruva upp sitt Midtjylland till max.

Vad? Midtjylland-Liverpool i Champions League-gruppspelets avslutande omgång

Var? McH Arena, Herning

När? 18.55, onsdag

Kanal? Viasat Sport, Viaplay

Källor: Superliga.dk
 

Ludvig Wadellludvig.wadell@liverpoolsweden.se@LudvigWadell2020-12-08 19:43:00
Author

Fler artiklar om Liverpool