Lagbanner
2021-12-07 21:00

Milan - Liverpool

Inför: Milan - Liverpool

Inför: Milan - Liverpool

I den ena ringhörnan: Ett sedan länge åttondelsklart Liverpool. I den andra: Ett avancemangjagande Milan där tre poäng är ett måste. Det är två lag med vitt skilda förutsättningar som ställs mot varandra i jättemötet på San Siro.

1-1 hemma mot Porto kändes som spiken i kistan för AC Milans så efterlängtade comeback i europeisk fotbolls finrum. Krysset mot portugiserna var Milans första pinne efter fyra spelade i det experter, supportrar och allmänna tyckare världen över stämplat som “dödens grupp”. Men efter en urstark bortaviktoria mot Atlético Madrid i den femte omgången har man faktiskt fortfarande chans på avancemang. Men för att undvika en målskillnadsaffär krävs det att Porto och Atléti kryssar på Dragao samtidigt som man själva lyckas brotta ned överlägsna gruppettan Liverpool i Milano imorgon kväll. 
 

Grupp B
Placering Lag Matcher Målskillnad Poäng 
1.  Liverpool 5 10 15
2.  Porto 5 -5 5
3.  Milan  5 -2 4
4.  Atlético Madrid 5 -3 4
Spännande. Alla tre lagen bakom Liverpool har chans att sno åt sig en andraplats i sista gruppspelsomgången. 

Mötet på Anfield blev ett mycket märkligt sådant. Liverpool dominerade första 45 totalt men lik förbannat var det italienarna som ledde i paus. De röda hade blivit bekväma efter PL-bekantingen Fikayo Tomoris tidiga självmål och släppt in gästerna i matchen så till den grad att de gavs utrymme att vända på steken innan halvtidsvilan. 

Liverpool kom dock igen och den andra halvleken var inte gammal när Mo Salah tryckte in kvitteringen. Reds tryckte på för ett ledningsmål och när lagkapten Jordan Henderson (målfarlig den här säsongen) borrade in 3-2 tjugo minuter från slutet kändes det rättvist. 

Skadeläget då? I Liverpool är det oförändrat från lördagens 1-0-seger på Molineux. James Milner är dock avstängd och kommer inte kunna medverka av den anledningen. Vidare förväntas Jürgen Klopp rotera friskt i elvan, vilket ju öppnar upp platser för lite andra namn är vanligt. 

I Milan saknas Ante Rebic, Alessandro Plizzari, Davide Calabria och Olivier Giroud. Den danske mittbacken Simon Kjaer drog korsbandet förra onsdagen och kommer att missa resten av säsongen. Ett mycket tungt tapp för italienarna. 


Zlatan Ibrahimovic har gjort ett mål på sex möten med Liverpool. Det kom i Manchester United-tröjan på Old Trafford 2017. 

En god nyhet däremot för Milan är att Zlatan Ibrahimovic är redo att starta. Svensken missade Anfield-mötet men har varit tillbaka i spel i ett tag nu. Han satt hela matchen senast mot Salernitana men hade dessförinnan fem raka starter och fyra mål i ligan. 

Vad? Milan - Liverpool i Champions League-gruppspelets sista omgång 

Var? San Siro, Milano, Italien

När? 21.00 på tisdag

Kanal? CMore

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-12-06 22:18:00
Author

Fler artiklar om Liverpool