Lagbanner
St James' Park, 2022-04-30 13:30

Newcastle - Liverpool

Inför: Newcastle United – Liverpool

Inför: Newcastle United – Liverpool

Två formstarka lag ställs öga mot öga i det tidiga lördagsmötet. Newcastle har inte förlorat på hemmaplan sedan januari samtidigt som Liverpool fortsätter samla trepoängare i jakten på ligaguldet.

Säga vad man vill om Newcastles ekonomiska doping och huruvida det är rena pengar som pumpats in i ”The Magpies”. Men en sak står säker och det är att klubbens sportsliga resultat har fått ett rejält lyft sedan Yasir Al-Rumayyan tog över. Eddie Howe tillsattes som manager och spelare som Bruno Guimaraes, Kieran Trippier och Chris Wood värvades in. Laget har sedan tagit sig från botten av ligatabellen till en minst sagt stabil niondeplats. Att det svartvitrandiga laget från Newcastle är med och slåss om Europaplatser nästa säsong känns inte som en omöjlighet.

Som jag var inne på så är formen på topp hos båda lagen. Liverpool har fjorton raka matcher i Premier League utan förlust då laget senast inkasserade en nollpoängare mot Leicester i slutet av december. ”The Reds” har vunnit Carabao Cup, är i final i FA-cupen, har ena benet i en Champions League final och som grädden på moset så annonserades det så sent som igår att den fantastiska Jürgen Klopp kritat på ett nytt kontrakt som sträcker sig till 2026. Otroligt fina nyheter då jag tror att jag inte är den enda som fruktar dagen Klopp säger adjö. Förhoppningsvis får han fira det nya kontraktet med en seger imorgon.

Det är även mycket positivitet kring Newcastle just nu. Eddie Howe har verkligen rätat upp skutan och den bottenkamp laget fruktade vid årsskiftet är ett minne blott. Nyförvärven har verkligen gjort sitt och laget har förutom ett riktigt bottennapp borta mot Tottenham, börjat plocka mycket poäng. Inför morgondagens match har man fyra raka segrar och hade det inte varit för en tuff slutspurt (Liverpool, Man City och Arsenal efter sig) så en placering på övre halvan nästan varit inskriven.

När lagen möttes i mitten av december vann Liverpool med 3–1. Då öppnade Liverpool-bekanta Jonjo Shelvey målskyttet tidigt. Men efter mål av Diogo Jota, Salah och Trent Alexander-Arnold så stod de röda som stabila segrare i slutändan. I och med Newcastles transformation så känns det inte lika självklart som det kändes då. I december var matchen ganska ojämn, och jag räknar med en tajtare match imorgon. Liverpool kommer inte få mycket gratis mot Dan Burn och kompani.

Skadeläget ser även det bra ut för båda lagen. Liverpool kommer fortsatt sakna Bobby Firmino, samtidigt som Howe meddelade att Callum Wilson och Trippier börjar närma sig spel igen, men lär missa morgondagens match.

Vad? Newcastle – Liverpool i omgång 35 av Premier League

Plats? St James’ Park

När? 13:30, lördag

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay
 

Albin Jakobsson@albinjacobsson2022-04-29 18:45:00
Author

Fler artiklar om Liverpool