Lagbanner
St James' Park, 2023-02-18 18:30

Newcastle - Liverpool

Inför: Newcastle - Liverpool

Inför: Newcastle - Liverpool

Ett viktigt möte i kampen om Champions League-platserna stundar på St. James’ Park. Liverpool reser norrut för ett möte med ett för tillfället oslagbart Newcastle.

Under de senaste veckorna har känslan varit att en topp fyra-placering i stort sett helt runnit Liverpool ur händerna. Dåliga resultat har löst av varandra och hoppet om att det ska spelas Champions League på Anfield nästa säsong har sakta försvunnit. Det krävs ännu en del av ”de röda” för att lösa topp fyra, men i morgondagens match finns en stor möjlighet att krypa närmare.

Newcastle är det laget som för tillfället innehar fjärdeplatsen och Liverpool har nio poäng upp med en match mindre spelad. Därför kan resultatet av denna match rentav vara avgörande om det blir Champions League-spel nästa säsong eller inte. Vid vinst skulle Liverpool lägga sig sex poäng bakom de svartvitrandiga och fortfarande ha en match mindre spelad. Vid förlust skulle man i stället befinna sig tolv poäng bakom och med största sannolikhet behöva ge upp det sista hoppet.

Segern mot Everton senast var ett steg i rätt riktning. Laget såg mer energirikt ut och flera spelare som tidigare under säsongen underpresterat höjde sig och det syntes på planen. Det var kanske inte det Liverpool vi fått bevittna under de senaste åren men sett till hur säsongens prestationer sett ut, så var det mycket positivt att ta med sig efter derbyvinsten.

Newcastle kommer från tre raka kryss i Premier League, i matcher mot Crystal Palace, West Ham och Bournemouth. Kanske inte några resultat som får något lag att darra allt för mycket men för tillfället vägrar Newcastle förlora. Bortsett från en plump i FA-cupen mot Sheffield Wednesday så har inte Newcastle förlorat sedan laget gästade just Liverpool i slutet av augusti. Ett otroligt facit och Eddie Howe har verkligen fått till en stabilitet i laget. Defensivt har det sett absolut bäst ut då laget endast släppt in 13 mål, åtta mindre än Arsenal som är nästbäst i den kategorin.

Sett till skador så hittar vi Thiago, Luis Diaz, Ibrahima Konate, Arthur och Calvin Ramsey där hos Liverpool. I mötet med Everton gjorde Diogo Jota och Roberto Firmino efterlängtade comebacker vilket stärker möjligheterna offensivt. Hos Newcastle hittar vi också ett gäng namn på skadelistan. Svenske Emil Krafth har sällskap av Jamaal Lascelles, Javier Manquillo, Matt Targett och Joe Willock samtidigt som Allan Saint-Maximin och Callum Wilson sägs vara tveksamma till spel. Även Bruno Guimaraes kommer saknas, då brassen ännu avtjänar sin avstängning efter ett rött kort mot Southampton.

Självklart krävs det mer än en vinst imorgon för att Liverpool ska knipa topp fyra. Det är fler lag inblandade än dessa två såklart och det behövs att fler faktorer faller på plats. Men en seger imorgon skulle vara en riktigt tung seger att bygga vidare på och ett tydligt tecken på att Jürgen Klopps mannar kommer vara med och slåss om Champions League-fotboll.

Vad? Newcastle – Liverpool i omgång 24 av Premier League

Plats? St. James’ Park

När? 18.30, lördag

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay

UR ARKIVET: Liverpool tog tre poäng mot Newcastle I titeljakten 2022
 

Albin Jakobsson@albinjacobsson2023-02-17 14:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool