Lagbanner
Carrow Road, 2021-08-14 18:30

Norwich - Liverpool

Inför: Norwich City - Liverpool

Inför: Norwich City - Liverpool

Sommartorkan är över och Premier League är tillbaka! För Liverpools del inleds den nya säsongen med ett bortamöte mot nykomlingen Norwich City på Carrow Road.

Det är lite av ett favoritmotstånd som väntar The Reds under lördagskvällen. Faktum är att kanariefåglarna inte lyckats besegra de röda i något av lagens sex senaste ligamöten. Tankarna går lätt tillbaka till säsongerna 2013 och 2014 då en viss Luis Suarez hade fullkomlig lekstuga med motståndet, och frågan är om den dåvarande Norwichmålvakten John Ruddy fortfarande drömmer mardrömmar om uruguayanens briljans.

Då var då och nu är nu. Norwich kommer annars från en försäsong de faktiskt gick obesegrade igenom. Motståndet var väl med handen på hjärtat inget som sätter skräck i en men de gröngula går säkert in i med relativt gott gry i årets upplaga av Premier League.

Försäsongsresultat:
King’s Lynn Town – Norwich City 1-3
Norwich City – Lincoln City 1-0
Norwich City – Huddersfield City 2-0
Norwich City – Gillingham 5-0
Newcastle United – Norwich City 0-0

Noterbart är också att laget tappat sin stora kreatör och en av sina absolut viktigaste spelare i Emiliano Buendia, som under sommaren skrev på för storsatsande Aston Villa. Mycket av Norwich stavas annars Teemu Pukki som öst in mål för kanariefåglarna under de senaste säsongerna. En man att hålla ett extra öga på med andra ord.

För Liverpools del har mycket handlat om att Virgil van Dijk och Joe Gomez äntligen är tillbaka igen efter att mittbacksduon drog på sig allvarliga knäskador under fjolåret. Frågan är om någon av dem – eller kanske till och med båda två kan gå in från start i premiären. Annars finns ju som bekant sommarens hittills enda nyförvärv Ibrahima Konate’ och Joel Matip som fina mittbackar att starta säsongen med. För att spinna vidare på värvningsfronten så är det en del personer runt klubben som är frågande kring den blygsamma aktiviteten på transfermarknaden, och särskilt efter att The Reds ännu inte hämtat in någon direkt ersättare till Gini Wijnaldum som försvann efter fem år på Merseyside. Andra spelare av dignitet som lämnat klubben i sommar är Marko Grujic, som permanent lämnade för FC Porto samt Harry Wilson som efter många utlån skrev på för Fulham.

Det är fortfarande ett par veckor kvar till sommarens transferfönster stänger och det ryktas alltjämt om både en och fem olika spelare som kan komma att landa i Liverpool innan augustis slut. Känslan är att truppen är stark och med spelare tillbaka från skador är den också ganska bred. Så om det inte skulle komma in något mer nyförvärv i sommar är det kanske inte hela världen trots allt.

Liverpool har ju som alla andra också spelat försäsongsmatcher i sommar. Resultaten har varit lite blandade där Jürgen Klopp och hans stab gett många olika spelare chansen att visa upp sig. Några som verkligen tagit chansen och imponerat lite extra är Kostas Tsimikas och 18-årige Harvey Eliott. Tsimikas som hade ett ganska tungt första år på Merseyside har stått flera riktigt bra prestationer vilket minst sagt är välkommet då Andy Robertson gick sönder i mötet med Athletic Bilbao för några dagar sedan, och kommer att missa ett antal matcher framöver. Eliott har å sin sida fått spela på mittfältet under stora delar av försäsongen och visat upp en härlig kreativitet som får en att tänka tillbaka lite till en viss Philippe Coutinhos glansdagar i klubben. Det återstår att se hur mycket speltid den unge engelsmannen kommer ges under säsongen, men känslan är att han mycket väl kan bli vår Phil Foden eller Mason Mount om han får rikligt med speltid.

Försäsongsresultat:
FC Wacker Innsbruck – Liverpool 1-1
VfB Stuttgart – Liverpool 1-1
Liverpool – FSV Mainz 1-0
Liverpool – Herta Berlin 3-4
Liverpool – Bologna 2-0
Liverpool – Bologna 1-0
Liverpool – Athletic Bilbao 1-1
Liverpool – Osasuna 3-1

Förberedelserna är gjorda, gräsmattorna är gröna och fina som snus och publiken är tillbaka på arenorna runt om i England. Bring it on Premier League 2021/2022!

Vad? Norwich City - Liverpool, första omgången av Premier League 21/22

Plats? Carrow Road

När? 18.30, lördag

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay

Källor: canaries.co.uk, liverpoolfc.com

 

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2021-08-13 18:30:00
Author

Fler artiklar om Liverpool