Lagbanner
City Ground, 2022-03-20 19:00

Nottingham - Liverpool

Inför: Nottingham Forest – Liverpool

Inför: Nottingham Forest – Liverpool

Hoppet om kvadrupeln lever vidare. För att chanserna ska finnas kvar än längre behöver The Reds besegra Nottingham Forest i kvartsfinal av FA-cupen.

Ja, än lever hoppet i samtliga turneringar för Liverpool. Carabao Cup bärgades i februari och möjligheterna att kamma hem den sanslöst sällsynta kvadrupeln finns kvar. Men för att inte jinxa sönder det hela allt för mycket så lämnar vi det här och fokuserar på jobbet som ska göras i FA-cupkvarten mot gamla storklubben Nottingham Forest.

Liverpool kommer senast från en stabil 2–0-seger borta mot formstarka Arsenal. Diogo Jota och Roberto Firmino fortsätter ge Londonklubbens supportrar mardrömmar efter sina mål i segern. I övrigt ska det erkännas att det var en relativt jämn match ändå. Liverpool skapade inte allt för mycket framåt, men höll samtidigt Arsenal långt ifrån farligheter. En idiotpassning av Thiago och ett Gabriel Martinelli-avslut som susade precis utanför Alissons stolpe var det närmaste Arsenal kom denna gång, och Liverpool kunde inkassera ytterligare tre poäng. Jürgen Klopps mannar har nu nio raka ligasegrar och formen är minst sagt på topp.

Nottingham visar även de upp en väldigt fin form. Efter att ha inlett Championship säsongen med sju raka ligamatcher utan en seger, plus ett tidigt uttåg i omgång två av Carabao Cup mot Wolverhampton, så har man sedan dess endast förlorat fyra av sina senaste 28 ligamatcher. Därmed ligger man i skrivande stund nionde plats i ligan, med tre poäng upp till sista playoff-platsen, och färre matcher spelade än samtliga lag ovanför i tabellen. Med andra ord finns det goda möjligheter att göra upp om Premier League-platserna under resten av säsongen.

På det har laget dessutom tagit sig till kvartsfinal i FA-cupen, därav denna text. Forest började sitt cupäventyr med att slå ut Liverpools senaste motståndare, Arsenal genom en 1–0-seger på morgondagens arena, City Ground. Efter det städade man av ytterligare ett Premier League-lag i form av Leicester, där man vann med hela 4–1. Och senaste fick man möta lite mer bekant motstånd när laget ställdes mot Huddersfield, i en match som slutade 2–1.

Jürgen Klopp meddelade på presskonferensen inför matchen att Trent Alexander-Arnold kommer missa matchen med en lårskada. Att ytterbacken missar just morgondagens match kanske inte är den största katastrofen, då det säkerligen inte var tänkt att han skulle starta ändå. Det som oroar är Klopps ord om ”veckors frånvaro”. Vi får bara hoppas att det läker snabbt och att Trent kommer finnas med mot Manchester City i början av april. I övrigt ska inga andra skador finnas i truppen, men bli inte förvånad om det roteras på en del positioner.

För Nottingham är skadelistan lite längre. Mest nämnvärt är vristskadan på anfallaren Lewis Grabban, som leder den interna skytteligan i laget med sina tretton mål. Han kom in från bänken och avgjorde mot Arsenal, men då han inte varit med i resterande matcher i FA-cupen så har Forest med facit i hand klarat sig bra utan anfallaren.

Vad? Nottingham Forest – Liverpool i kvartsfinal av FA-cupen

Plats? City Ground

När? 19:00, söndag

Kanal? Viasat Sport 1(?)/Viaplay

 

Albin Jakobsson@albinjacobsson2022-03-19 23:52:00
Author

Fler artiklar om Liverpool