Lagbanner
Inför: Nottingham Forest–Liverpool

Inför: Nottingham Forest–Liverpool

Liverpool förbereder sig för en knivig bortamatch med lite nyvunnet självförtroende och fina tendenser. Det har blivit dags att ta sig an laget som värvade ihop en ny spelartrupp(!) inför säsongen.

Anrika Nottingham Forest gör sin första säsong i premier league sedan klubben halkade ut 1994. Det har dock blivit en mardrömsinledning för Brian Cloughs gamla gäng. Laget har vunnit en av sina inledande elva matcher och är jumbo i tabellen. Den enda segern kom i andra omgången när West Ham imponerande besegrades med 1–0 hemma på City ground. Sedan dess har det varit ständiga poängtapp.

Inför säsongen stod Forest för ett häpnandsväckande övergångsfönster. 22 spelare plockades in, i stort sett en hel spelartrupp. Av nyförvärven stack Morgan Gibbs White ut mest med en prislapp på 26.5 miljoner pund. Bakom honom var det två Liverpoolbekantingar. Taiwo Awoniyi gjorde förvisso aldrig några matcher för Liverpool men tillhörde organisationen mellan 2015 och 2021. Neco Williams gjorde mer avtryck men lämnade till slut för mer speltid. Han har gjort en fin säsongsinledning i Forest, trots att laget haltat.

Den spelare som stuckit ut mest får då sägas vara målvakten Dean Henderson som är på lån från Manchester United. Målvakten har stått för flera bra insatser trots inte allt för mycket hjälp framför sig. Forest kommer senast från en viktig poäng borta mot Brighton under torsdagskvällen. I den matchen stod Dean Henderson för sju räddningar när Forest klarade 0–0.

Skademässigt har Moussa Niakhaté saknats på slutet och stod över matchen mot Brighton. Han är eventuellt tillbaka till lördagens match. Sedan tidigare saknas även Omar Richards och Jack Colback med lite längre skador.

Liverpool, å sin sida, är på jakt efter en tredje raka seger. Efter den imponerande insatsen mot Manchester City och den viktiga trean hemma mot West Ham kommer laget med lite nyvunnet självförtroende. Den bedrövliga ligastarten har stabiliserats något tack vare framför allt den meriterande matchen mot City. Nu gäller det att fortsätta på den positiva vågen och haka på topplagen framför.

Darwin Nunéz stod för ett fint mål mot West Ham och börjar komma mer till sin rätt i spelet. Uruguayanen har nu nätat i sina tre senaste starter och vill nog fortsätta sin fina form. Samtidigt har den nya formationen börjat klaffa allt bättre. Det är fortfarande mycket kvar att jobba på, men det börjar synas allt mer positiva tendenser runt Liverpool.

Skademässigt har positiva och roliga bilder kommit ut på Naby Keita på träningsplanen. Det är nog ett bra tag kvar innan vi får se dem i en matchtröja men kul att se killarna tillbaka. Joel Matip och Ibrahima Konaté har båda missat de senaste matcherna på grund av skada och det återstår att se om någon av mittbackarna är tillbaka mot Forest. Som känt är både Diogo Jota och Luis Diaz borta en längre tid med skador.

Lagen har inte mötts i ligaspel sedan april 1999, men möttes faktiskt så sent som i mars 2022, då i FA-cupen. Då vann Liverpool med 1–0 på City ground. Diogo Jota gjorde matchens enda mål den gången.


Vad? Nottingham Forest – Liverpool, omgång 13 av Premier League
Plats? The City ground, Nottingham.
När? 13.30, lördag 22 oktober
Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay   

 

HugoLevinsson@Hugolevinsson2022-10-21 13:08:00
Author

Fler artiklar om Liverpool