Lagbanner
Inför: Matcherna innan jul

Inför: Matcherna innan jul

Den underbara men intensiva decemberperioden fick en bra start med en derbyvinst igår. Vi tar en titt på vilka andra motståndare Liverpool har i ligan innan jul.

Notera att detta endast handlar om Liverpools motståndare i ligaspelet. Dom röda möter även AC Milan på San Siro i Champions League (7/12) och Leicester City på Anfield i ligacupen (22/12). 

Wolves (B) 4/12
Den hektiska perioden innan jul tar sin början med en resa till Molineux för ett möte mot ”engelskportugisiska” Wolverhampton. Klubben från West Midlands har haft blandade resultat under hösten och befinner sig för närvarande i mittenskiktet av tabellen. I det senaste mötet lagen emellan så vann Liverpool efter att den före detta Wolves-anfallaren Diogo Jota gjort matchens enda mål.

Aston Villa (H) 11/12
Vid nästa tillfälle som det spelas fotboll på Anfield så kommer hemmapubliken förmodligen och förhoppningsvis stå upp och applådera när bortatränaren tar sin plats vid sidlinjen. Aston Villa har haft det knackigt under inledningen av säsongen vilket har lett till att Dean Smith har fått gå och Steven Gerrard har fått ta sig ann sitt första tränaruppdrag i Premier League. Villa åkte på en uddamålsförlust i sin senaste match hemma mot dom regerande mästarna Manchester City, men utöver det så har Gerrard fått med sig två vinster i sin tre inledande matcher – så vind i seglet. I det senaste mötet lagen emellan så segrade Liverpool efter att Trent Alexander-Arnold avgjort i slutminuterna.

Newcastle (H) 16/12
Personligen så är denna drabbning alltid en ångestmatch. Det är relativt sällan som det går fel, så fråga mig inte om varför jag tycker att det är en ångestmatch - det bara är det. Newcastle är det enda laget i ligan som fortfarande väntar på sin första vinst, så trots nya (stenrika) ägare och ett nytt namn vid rodret så ser tabelläget mörkt ut för skatorna. Ska Liverpool vara med och utmana om ligatiteln enda in i maj så ska en hemmamatch mot tabelljumbon inte vara något större hinder. Båda mötena lagen emellan förra säsongen slutade oavgjort, 1-1 vid båda tillfällena.

Tottenham (B) 19/12
Spurs som både lag och klubb mår bättre idag i jämförelse med hur det var för en månad sedan, men trots det återstår en lång väg att vandra för nyrekryterade Antonio Conte och hans gäng. Jag är tveksam på ifall Conte kan implementera den defensiva struktur som han lyckats med i hans tidigare lag med den spelartrupp Tottenham just nu har, men jag kan ha fel. Fort ska det gå i alla fall om det ska påverka dom rödas december negativt, mötet lagen emellan är nämligen om mindre än tre veckor. Liverpool har besökt Tottenhams nya hemmaborg två gånger innan och vunnit vid båda tillfällena.

Källa: Liverpool Echo
 

Ludvig Wadellludvig.wadell@liverpoolsweden.se@LudvigWadell2021-12-02 20:58:00
Author

Fler artiklar om Liverpool