Lagbanner
Inför: Preston North End - Liverpool

Inför: Preston North End - Liverpool

Det är dags för den fjärde rundan av Ligacupen och Liverpool tar sig under onsdagskvällen till Lancashire och närmare bestämt till Deepdale för ett möte med Preston North End.

Anrika Preston är alltså laget som står på andra sidan gräset när The Reds ska försöka ta sig vidare till kvartsfinal i årets upplaga av ”Energidrycksturneringen”. Klubben grundades 1880 och var faktiskt en av grundklubbarna som bildade The Football League 1888, något som drygt hundra år senare skulle komma att bli FA Premier League.

Preston besegrade i den förra omgången League One-laget Cheltenham Town på hemmaplan med klara 4-1, och dessförinnan avfärdade de enkelt både Mansfield och Morecambe i runda ett och två. Tittar vi till hur laget presterat i ligaspelet så kan man lugnt konstatera att det verkligen varit spridda skurar så långt. Tre segrar har det blivit på fjorton matcher och de kommer senast från en derbyförlust borta mot Blackpool. Målskyttet har varit ett problem för Preston men ett ännu större sådant har kanske varit lagets bortaspel. De står ännu på noll bortasegrar och är helt klart indragna i det absoluta bottenskiktet i tabellen. De som allt som oftast ska göra det för de liljevita är anfallsduon Sean Maguire och Emil Riis Jakobsen, för där bakom ser det i ärlighetens namn ganska tunt ut.

Preston lär komma ut med sitt absolut bästa manskap för att på något sätt försöka ställa till det för ett Liverpool som lär ställa en reservbetonad elva på banan. Ett återseende blir det också för unge försvararen Sepp van den Berg som får stöta på sina lagkamrater i Liverpool, då han som bekant är utlånad från Liverpool till Lilywhites. van den Berg har i princip gått rakt in i startelvan sedan han anslöt från The Reds och har enligt rapporter gjort det fullt godkänt.

Enligt Prestons officiella hemsida är det föga överraskande slutsålt till onsdagens kvällsfight, och publikens fulla stöd är verkligen något Lilywhites behöver för att på något sätt kunna störa gästerna från Merseyside.

Obesegrade och i fantastisk form så långt in på säsongen. Ja, Liverpool går som tåget och har en fantastisk vecka bakom sig. Efter en mycket stark borta-viktoria mot Atlético Madrid i Champions League i tisdags väntade sedan största rivalen Manchester United på Old Trafford under söndagseftermiddagen. Vi fick bevittna en asfaltering utan dess like av de röda som tog tillvara på Uniteds stundtals smått usla försvarsspel och var nästan kusligt kliniska framför mål.

Liverpool som är mesta mästare i turneringen tillsammans med Manchester City lär ställa upp med en som tidigare nämnt roterad startelva där de flesta av lagets stöttepelare lär få välbehövlig vila. I 3-0-segern mot Norwich i den tredje omgången ställde Klopp upp med spelare som Tsimikas, Gomez, Oxlade Chamberlain, Origi, Minamino och Gordon och känslan är att det är spelare som kommer få chansen att återigen försöka försvara färgerna. Bortsett från dessa spelare är det ingen no brainer att Kelleher vaktar kassen, att Neco Williams går in som högerback och att ett par juniorer med all säkerhet kommer få speltid.

På skadelistan hittar vi tyvärr ett par nya mittfältsnamn till de redan skadade Thiago och Elliott. Fabinho ådrog sig enligt rapporter en lättare knäskada mot Atlético och både Milner och Keita som fick smällar och fick utgå mot United lär inte finnas att tillgå.

Senast Preston och Liverpool stötte på varandra var i en träningsmatch i juli 2019. Då vann Liverpool med 2-1 och känslan är att det ska mycket till om vi inte får se ytterligare en Liverpool-viktoria när onsdagskvällens match ska till att summeras.

Vad? Preston – Liverpool, fjärde omgången av Ligacupen

Plats? Deepdale, Preston

När? Onsdag 20.45

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay
 

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2021-10-26 20:45:00
Author

Fler artiklar om Liverpool