Lagbanner
Bramall Lane, 2021-02-28 20:15

Sheffield U - Liverpool

Inför: Sheffield United - Liverpool

Inför: Sheffield United - Liverpool

Viktigt möte i stålstaden för att få säsongen i någorlunda rätt riktning igen.

Liverpool kommer ifrån en helg alla fans snabbt vill glömma. 0-2-torsk mot Everton och en placering utanför topp fyra. Veckan som har lett fram till matchen mot Sheffield United har inte kommit att vara mindre turbulent. Det har varit en vecka som har kommit med fler frågor än svar. Jordan Henderson har genomfört en operation på sin ljumske som enligt Paul Joyce kommer hålla honom borta från spel i ungefär åtta veckor. Henderson har främst huserat som mittback de senaste veckorna då van Dijk, Matip, Gomez och Fabinho alla har varit skadade. Frågan som nu ställs är då vem som kommer ersätta honom som mittback snarare än som mittfältare. Fabinho är tillbaka i träning och kan kännas som den självklara att ersätta Henderson. Jag skulle däremot välja antingen Nat Phillips eller Ben Davies bredvid Ozan Kabak och istället flytta Fabinho tillbaka till mittfältet. Sedan innebär de tragiska nyheterna om Allisons pappas bortgång antagligen att Caoimhín Kelleher kommer att stå mellan stolparna på söndag, vilket självklart är förståeligt. Vill även passa på att rikta mitt stöd och mina tankar till just Alisson och hans familj.


Obeskrivligt tung vecka för Alisson. Allt stöd till honom och hans familj.

Utöver detta kommer truppen förmodligen se ut som den har gjort de senaste veckorna. Diogo Jota är tillbaka i träning, men det känns spontant som att han inte kommer vara involverad redan på söndag. Naby Keita är den spelare som eventuellt skulle kunna erbjuda något nytt, då han befann sig på bänken redan mot Everton, och därmed bör vara redo att göra sin återkomst från ytterligare en skada nu i helgen. 

Sheffield United går att hitta längst ner i tabellen, fjorton poäng ifrån säkerhet med tretton matcher kvar. Och eftersom de endast har tagit elva poäng på de tjugofem inledande matcherna kan det kännas som en omöjligt uppgift, men konstigare saker har hänt i fotbollen. Faktum är att Sheffield United har spelat bättre de senaste omgångarna, och tagit fler poäng de sju senaste omgångarna än de arton inledande. Det är en trend i rätt riktning. Jag var, precis som många andra Liverpool supportrar, intresserad av att se hur Rhian Brewster skulle klara av livet i Premier League. Med noll mål och endast fyra skott på mål efter 731 spelade minuter kan han inte få något annat än underkänt. Men han är fortfarande endast tjugo år och kommer få fler chanser att hävda sig i engelska högstaligan, och förhoppningsvis i ett mer progressivt lag än Sheffield United.

Detta ska inte sluta i något annat än tre poäng. Det spelar ingen roll hur dålig form vi har varit i, eller hur händelserik veckan har varit. Matchen kommer förmodligen inte att vara den mest glamorösa, men den är vital för att få denna säsong tillbaka på något som kan likna ett spår. Ligatiteln är helt borta. Topp fyra är nu målet och startskottet på den resan måste komma på söndag. 

Vad? Sheffield United - Liverpool i Premier Leagues 26:e omgång 

Var? Bramall Lane, Sheffield 

När? 20,15 på söndag

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay 

Jakob LindegrenTwitter: @Jakob_Lindegren2021-02-27 12:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool