Lagbanner
2023-12-06 20:30

Sheffield U - Liverpool

Inför: Sheffield United - Liverpool
Sheffield United på bortaplan med ny tränare. Ett potentiellt bananskal?

Inför: Sheffield United - Liverpool

Efter den galna vändningen i helgen mot Fulham är det dags för Liverpool att ta sig an jumbon Sheffield United på bortaplan. En motståndare med ny tränare och i desperat jakt på poäng kan bli en tuff nöt att knäcka. Kan Liverpool fortsätta på vinnarspåret?

Liverpool såg länge ut att inte få med sig några poäng alls i matchen mot Fulham i söndags. När matchklockan stod på 86:25 var resultatet 2–3 till Fulham. När klockan tickat upp till 87:46 var resultatet 4–3 till Liverpool. Inhoppande Wataru Endo och ligans mest formstarka spelare Trent Alexander-Arnold hade sett till att de röda hade vänt matchen och kunde bärga med sig tre blytunga poäng.

Imorgon är det Sheffield United på Bramall Lane som står för motståndet. Nykomlingen som skrapat ihop ynka fem poäng placerar sig sist i tabellen. Efter helgens förlust mot bottenkollegan Burnley valde klubbledningen att agera. Paul Heckingbottom som tog upp laget från Championship sparkades med omedelbar verkan.

Yorkshire-klubben valde att ersätta honom med Yorkshire-födde Chris Wilder, som tidigare tränade laget under en framgångsrik femårsperiod 2016–2021, då laget gick från League One upp till Premier League. Första säsongen i Premier League blev en succé och laget slutade på en imponerande 9:e placering. Året efter sparkades Wilder och laget åkte ur högstaligan. Nu är stadens son hemma igen.

Liverpool har inlett säsongen på ett mycket bra sätt och har verkligen lyckats haka på i toppen. Manchester City som tappade poäng mot Tottenham i helgen möter Aston Villa på bortaplan, en svår match. Det finns inga ursäkter för att inte gå ut och städa av Sheffield United. Men det är nu det tuffa decemberschemat sätts på sin spets med matcher var tredje dag. När matcherna i december är spelade kommer det nog gå att se vad för typ av säsong Liverpool har att vänta sig. Är det en kamp om ligatiteln eller en kamp om Champions League platserna? December borde ge oss svaret. 

Skadeläget i truppen försvårades ytterligare av att Joel Matip gick sönder mot Fulham. Sedan tidigare finns även nyckelspelare som Alisson, Robertson och Jota på skadelistan. Till detta ska även långvariga skadebekymmer på Thiago och Bajcetic adderas. Det krävs att Klopp är skicklig i hur han matchar laget framöver med rotation och byten. Det kan bli det som avgör hela säsongen.

Förväntad startelva: Kelleher, Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Tsimikas, Endo, Szoboszlai, Mac Allister, Salah, Gakpo, Diaz.

Vad? Sheffield United – Liverpool i omgång 15 i Premier League

Vart? Bramall Lane

När?  20.30, onsdag

Kanal? Viaplay
 

Johan Olsson2023-12-05 18:34:00
Author

Fler artiklar om Liverpool