Lagbanner
Tottenham Hotspur Stadium, 2021-01-28 21:00

Tottenham - Liverpool

Inför: Tottenham Hotspur – Liverpool

Inför: Tottenham Hotspur – Liverpool

Matcherna duggar tätt när Liverpool ska försöka ta årets första seger i ligaspelet när de under torsdagen beger sig till norra London för ett möte med ligafemman Tottenham.

Spurs kommer senast från en FA-cup-viktoria över Championshiplaget Wycombe. Spurs hamnade i underläge i den första halvleken men ett kvitteringsmål precis innan halvtid från Gareth Bale la grunden för att de till slut kunde segra med 4-1. I ligaspelet fortsätter de att blanda och ge med två kryss och två segrar på de fyra senaste matcherna. Offensivt har de fortsatt att se ganska vassa ut där det mesta går via firma Son & Kane. En annan spelare som kommit igång något mer efter en tuff start i Tottenhamtröjan är fransmannen Ndombelé. Med sin fina bollkontroll, sina fina vändningar och kreativitet är det en spelare som på en bra dag kan ställa till bekymmer för alla lag.

Senast det begav sig mellan lagen på Anfield i december månad så stod Liverpool som segrare med 2-1, där The Reds stod för en i det stora hela mycket bra match. Förhoppningsvis kan vi få se något liknande på Tottenham Hotspur Arena under torsdagskvällen.

I Liverpoollägret är det inte ljust för stunden. Som bekant har laget haft oerhört svårt att göra mål under den senaste dryga månaden. Bortsett från fyra baljor mot Aston Villas juniorer samt två mål mot United i FA-cupen senast så har laget inte mäktat med att göra mål i ligaspelet sedan kryssmatchen mot WBA innan nyår.

Jürgen Klopp har under de senaste matcherna laborerat ganska rejält i startelvan vilket gör det något svårt att sia om vilka som kommer till start i morgondagens batalj. Gissningsvis får vi i alla fall se fronttrion återförenad där de alla tre behöver steppa upp och producera fler poäng. Osäkra kort inför är Jordan Henderson och Joel Matip, men enligt Klopp har de båda tränat inför matchen och kan således vara aktuella för spel. Helt klart är i alla fall att både Naby Keita och Diogo Jota missar matchen då de båda ännu inte är tillbaka i träning med laget.

Matchen mot United senast var trots förlusten, ett steg i rätt riktning där laget försökte spela rakare och snabbare med lite fler djupledsbollar än vad fallet har varit under den senaste perioden. Roberto Firmino producerade poäng igen och Mohamed Salah gjorde mål igen vilket är goda nyheter för The Reds och förhoppningsvis dåliga nyheter för Spurs.

Det återstår att se om Klopp & Co kan få skutan på rätt köl igen när Liverpool jagar årets första trea.

Vad? Tottenham – Liverpool, Premier League

Var? Tottenham Hotspur Arena, London

När? 21.00, Torsdag

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay

Källa: liverpoolecho.co.uk
 

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2021-01-27 16:45:00
Author

Fler artiklar om Liverpool