Lagbanner
Tottenham Hotspur Stadium, 2021-12-19 17:30

Tottenham - Liverpool

Inför: Tottenham Hotspur - Liverpool
Vilka hoppas du kommer att starta som mittbackar, respektive fronttrea om alla spelare är tillgängliga? Spelar Jota eller Firmino? VVD eller Konaté?

Inför: Tottenham Hotspur - Liverpool

Det har (kanske) blivit dags för Liverpool att bortamöta Tottenham i Premier Leagues 18:e omgång. I ett coronakaos återstår det att se om matchen över huvud taget kommer att spelas. Det vi vet är i alla fall det som följer nedan! 

Premier League har de senaste veckorna ställt in flertalet matcher på grund av en viss pandemi. Hanteringen går givetvis att ifrågasätta. Inga officiella riktlinjer kring antalet smittade har visats upp, likt det som gället för Uefas cuper. Något som många tycker är lite skumt, och det är det väl? Nu har det blivit dags för Liverpool att ta sig ner till London för att möta Spurs, ett av de mest drabbade lagen. Och frågan är väl egentligen inte hur det kommer gå, utan om det kommer att gå. 

Liverpool kommer till matchen med sex raka ligavinster och en andraplats i ligan. Senast tog man emot Newcastle hemma på Anfield, och segrade med 3-1, efter mål av Salah och Jota, och en rackarrökare av Trent Alexander-Arnold. Roberto Firmino, minns ni honom? Han var tillbaka på planen senast. Thiago var enligt, så gott som alla, en av de svagaste på planen, och Jürgen Klopp var ut och berättade att Oxlade-Chamberlain är bättre än han någonsin varit i Liverpool. Ja, ni hör. Svängigt värre.  
Utöver detta var Fabinho, Virgil Van Dijk och Curtis Jones satta i karantän efter att testat positivt för covidden. Huruvida dessa spelare är tillgängliga mot Spurs är ett frågetecken. Det återstår att se.  
 
Hur ligger det till för Hetsporrarna från London då? Sådär, är ett svar i underkant. Man har fått två raka matcher inställda på grund av sjukdom. Först i det egna laget, sedan också i den tilltänkte motståndare, Leicester. Vilka spelare som är tillgängliga och inte tycks för utomstående vara aningen oklart. Ett sätt för Spurs att försvåra uppgiften för Klopp månne? Oavsett hur det ligger till är det så gott som omöjligt att veta var man har detta Tottenham i dagsläget. 

Contes mannar huserar på en sjunde plats i tabellen med endast 14 matcher spelade. Tre färre än många av de andra lagen. Man har vunnit de tre senaste matcherna man spelat i ligan. Då ska det också sägas att man inte spelat en ligamatch sedan 5 december.  

Om matchen blir av så vågar jag lova att den blir spännande. Men som sagt så många gånger. Blir den verkligen av? I skrivande stund är fyra av helgens tio PL-matcher inställda, och rykten om att stryka även resten snurrar på sociala medier. En knepig situation, minst sagt. Det bästa tricket för att ta reda på hur det faktiskt kommer att bli är att vänta och se. Vi väntar, så får vi se hur det blir.  

Vad? Tottenham Hotspur - Liverpool i Premier League

Var? Tottenham Hotspur Stadium, London

När? 17.30, på söndag 

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay 

Wilhelm EdlundTwitter: @WilhelmEdlund2021-12-18 12:57:00
Author

Fler artiklar om Liverpool