Lagbanner
Tottenham Hotspur Stadium, 2022-11-06 17:30

Tottenham - Liverpool

Inför: Tottenham - Liverpool

Inför: Tottenham - Liverpool

Två omgångar Premier Leaguefotboll återstår innan världsmästerskapen i fotboll tar vid i Qatar om cirka två veckor. Först ut för Liverpool väntar en resa till London för en tuff bortamatch mot Spurs.

Helt plötsligt så är vi snart framme vid ett av de mer omdiskuterade mästerskapen som tagit vid. Personligen kan jag tycka att det ska bli ganska skönt att slippa dra sig i håret av irritation eller bita sönder naglarna av nervositet i lite drygt en och en halv månad. Mycket i och med hur det sett ut för vårt röda lag, så beroende på hur vi tar oss an dessa två sista omgångar, så kan känslan angående ett uppehåll ändras illa kvickt.

Men som det ser ut i dagsläget så är en paus behövlig, inte bara för mig men även för spelarna. En sådan känslomässig berg- och dalbana som det varit dessa inledande månader har tagit på en. Ena veckan slår man Manchester City och spelar galant, andra veckan förlorar man hemma mot Leeds och spelet hackar. Därmed är det otroligt svårt att förutspå något kring Liverpool nuförtiden vilket gör dessa införrapporter lite krångligare.

I veckan gästades The Reds av ett Napoli som ännu inte förlorat en tävlingsmatch under säsongen. Första halvlek var jämn med ganska få lägen åt båda håll, då det syntes att det var två lag som hade gjort sin läxa inför. Andra halvlek inledde liknande, men efter ett bortdömt Napolimål så höjdes intensiteten rejält. Det svängde åt båda håll matchen vaknade till liv. Men i slutändan skulle det vara de fasta situationerna som var avgörande. Fem minuter från slutet nådde Darwin Nunez högst på en hörna, som räddades på mållinjen, men returen kunde tryckas in av Mohamed Salah. Samma Nunez var sedan centimeter från att ”offsidesparka” in bollen på mållinjen efter att ytterligare en hörna resulterat med en boll liggandes på mållinjen, denna gång Virgil van Dijk som hade nått högst. Men uruguayanen hade marginalerna på sin sida och kunde av allt att döma av van Dijks mördarblick, undvika en rejäl snärt med handduken i omklädningsrummet. Förutom vinsten och det faktum att vi bröt Napolis förlustfria svit, så var det skönt att se Ibrahima Konate tillbaka i mittlåset, som bjöd på en fin och stabil match. Även ett plus i kanten åt Fabinho som enligt mig var lite mer likt sig själv än den Fabinho vi sett denna säsong.

Även Tottenham kommer från en sen seger i Champions League, denna mot Marseille. I en grupp där alla lag ännu hade chansen att ta sig vidare, så landade till slut Spurs högst upp i gruppens tabell efter att ha vänt ett underläge från den första halvleken. Detta trots att ordningen på gruppen ändrats hela SJU gånger under matchens gång, då mötet mellan Frankfurt och Sporting i samma grupp svängde det med. Och hade det inte varit för Sead Kolasinacs oförmåga att pricka mål från nära håll i matchens slutskede, så hade Tottenham fått tacka för sig. I stället vände man alltså och vann, vilket laget varit otroligt bra på denna säsong. Antonio Contes lag har dock fått kritik för att spelet inte direkt ser bländande ut, men resultaten har trillat in och en gruppseger i Champions League och en tredjeplats i Premier League är svårt att kritisera.

På senare år så har Liverpool varit en tuff nöt att knäcka för Spurs, som inte har vunnit mot de röda sedan 2017. Förra säsongen slutade båda matcherna med delad pott efter 1-1 på Anfield och 2-2 på morgondagens arena. Men som jag varit inne på så är det ingen idé att förutspå något, då det blandas och ger konstant.

Ibrahima Konate var som sagt tillbaka i startelvan mot Napoli vilket är ett stort plus för Liverpool. Utöver det så är det ingen annan på skadelistan som ser ut att kunna medverka imorgon. James Milner är däremot en spelare att lägga till på frånvarolistan, då vice-kaptenen åkte på en smäll mot huvudet i matchen mot Napoli vilket resulterade i en hjärnskakning. På Tottenhams skadelista hittar vi viktiga namn för Spurs så som Richarlison, Christian Romero och Heung-Min Son, som gjort två mål på de senaste två matcherna mot Liverpool. Svenske Dejan Kulusevski ryktas vara tillbaka från skada och tillgänglig.

Vad? Tottenham – Liverpool i omgång 15 av Premier League

Var? Tottenham Hotspur Stadium

När? Söndag, 17:30

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay
 

Albin Jakobsson@albinjacobsson2022-11-05 22:04:00
Author

Fler artiklar om Liverpool