Lagbanner
Inför: Union Saint-Gilloise - Liverpool

Inför: Union Saint-Gilloise - Liverpool

Efter de senaste veckornas dramatiska tillställningar i ligaspelet väntar en helt betydelselös match för Liverpool under torsdagen när Europa League-gruppspelet ska avslutas.

Liverpool säkrade gruppsegern i och med 4-0-krossen i den senaste gruppspelsomgången mot LASK Linz. Det innebär att de röda inte har någonting att spela för i Bryssel när Royale Union Saint-Gilloise gästas och Jürgen Klopp kan således rotera rejält i startelvan och ge en hel del ynglingar chansen med helgens stundande stormöte mot Manchester United i åtanke.

Desto mer gäller det däremot för belgarna. Det krävs en seger för Union, samtidigt som LASK Linz besegrar Toulouse för att det ska finnas en chans att nå slutspel. Vill det sig riktigt illa skulle det även rentav kunna vara färdigspelat i Europa för Union imorgon eftersom LASK Linz fortsatt har chansen att ta sig förbi och upp på tredjeplatsen som ger fortsatt spel i Conference League till våren.

Formmässigt är det två starka lag som gör upp där båda har tre raka segrar i ryggen. Senast slog Liverpool Roy Hodgsons Crystal Palace på bortaplan i en högdramatisk match. För Union blev det en planenlig 3-1-seger mot Royal Charleroi. Noterbart är även att båda lagen numera är serieledare i sina respektive ligor.

Om vi tar en titt på vilka spelare som kommer vara otillgängliga för Liverpool är Thiago och Bajcetic fortsatt borta. Däremot närmar sig spanjorerna comeback och ska förhoppningsvis kunna vara tillbaka i spel någon gång efter nyår. Dessutom saknas Matip som ådrog sig en korsbandsskada i matchen mot Fulham. Även Jota, Robertson och Mac Allister, som är den senaste i raden på Liverpools skadelista, saknas. Dessutom finns varken Alisson, van Dijk, Alexander-Arnold och Salah med i matchtruppen och vilas helt.

För Union ser det ljust ut på skadefronten. Till matchen mot Liverpool har tränare Alexander Blessin alla spelare tillgängliga till sitt förfogande.

Notabelt är att matchen spelas på Constant Vanden Stock Stadium i Bryssel där Anderlecht spelar sina hemmamatcher. Det eftersom Union Saint Gilloises arena, Joseph Marien Stadium, inte möter Uefas krav.

Vad? Union Saint-Gilloise  – Liverpool i gruppspelsomgång 6 av Europa League.

Vart? Constant Vanden Stock Stadium.

När? 18.45, torsdag.

Kanal? TV6/Viaplay.
 

Lukas Abrahamsson@AbrahamsonLukas2023-12-13 19:36:00
Author

Fler artiklar om Liverpool