Lagbanner
Inför: Watford - Liverpool

Inför: Watford - Liverpool

Landslagsuppehållet är över för den här gången och för Liverpools del är det dags för ett nykomlingsmöte då de åker till Vicarage Road under lördagseftermiddagen för att ta sig an Watford.

Innan landslagsuppehållet var det minst sagt blåsigt kring Watford då tränaren Xisco fick sparken efter att spanjoren endast plockade sju poäng från säsongens sju första matcher. Det är inte första gången klubbens ägare Gino Pozzo väljer att ge en tränare foten efter en rad sämre resultat. Tålamodet hos den italienska ägaren verkar snällt sagt inte vara det allra bästa. In har istället den erfarne och erkänt duktige Claudio Ranieri kommit, italienaren som bragdartat tog hem Premier League med Leicester säsongen 15/16. Det återstår att se om Ranieri kan få ordning på skutan hos Londonlaget eller om The Hornets kommer få det fortsatt hett om öronen framöver. De har ett minst sagt tufft spelschema framför sig då de förutom mötet med Liverpool även ska gå upp mot Everton, Arsenal och Manchester United inom den kommande månaden.

Watford kommer annars från en 1-0-förlust borta mot Leeds innan uppehållet och det var en match där The Hornets i ärlighetens namn inte hade speciellt mycket att säga till om.

Spelare att se upp med för Liverpools del är främst yttermittfältaren Ismaila Sarr som på en bra dag kan spöka för de flesta lag i ligan. Norrmannen Joshua King med ett förflutet i Bournemouth är en annan spelare som har en hög höjd men som inte riktigt hittat rätt i Watford ännu. Londonlaget sitter annars på en rätt fin spelartrupp som i ärlighetens namn kanske borde plockat några fler poäng än vad de mäktat med hittills.

Bortsett från att mittfältaren Juraj Kucka är avstängd har Ranieri en full trupp att tillgå inför lördagens match.

I Liverpool-lägret är det muntrare miner för stunden. The Reds Europa-spelade innan uppehållet och slog tillbaka Porto efter en fem-etta i Portugal, innan Manchester City väntade hemma på Anfield. Vi fick bevittna en riktigt sevärd match när lagen delade på poängen. Liverpool var i ledningen två gånger om men City lyckades komma tillbaka och sett till att James Milner fick vara kvar på planen samt hur matchbilden såg ut får de röda vara nöjda med poängen i det mötet.

Mohamed Salah är annars mannen på allas läppar just nu då han stod för ett otroligt solomål mot City då han lurade skjortan av ett antal City-försvarare innan han dunkade in bollen med högern i den bortre burgaveln, bakom en chanslös Ederson i bortamålet. Innan dess hade han också hunnit assisterat Sadio Mané till dennes 1-0-mål och Salah står så här långt in på säsongen på 9 mål och 3 assist i alla tävlingar. Ge mannen det han vill ha så att han väljer att förlänga sitt kontrakt nu!

En annan glädjande nyhet är att Trent Alexander-Arnold är tillbaka i träning och aktuell för lördagens fight. Engelsmannen som varit borta ett par veckor med en krånglande ljumske har varit en av lagets bästa spelare i säsongsinledningen och är som vi alla vet en otroligt viktig spelare för lagets offensiv.

Spelare som definitivt missar matchen är sedan tidigare skadade mittfältarna Harvey Elliott och Thiago. Det är också oklart om brasseduon Alisson och Fabinho hinner hem till de brittiska öarna i tid, efter att Brasilien och Uruguay VM-kvalade så sent som natten till fredag.

Efter två raka kryss i ligaspelet är det viktigt att de röda hittar in på vinnarspåret igen. Även om det fortfarande är tidigt på säsongen är känslan att varje tappad poäng i den täta tabelltoppen kan vara dyrbar när säsongen ska summeras. Watford känns således som ett nästan perfekt motstånd för att förhoppningsvis ta tre poäng i ligaspelet igen. 

Vad? Watford – Liverpool, åttonde omgången av Premier League

Plats? Vicarage Road

När? 13.30, lördag

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay

Källor: watfordfc.com, liverpoolfc.com
 

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2021-10-15 13:30:00
Author

Fler artiklar om Liverpool