Lagbanner
London Stadium, 2021-11-07 17:30

West Ham - Liverpool

Inför: West Ham United - Liverpool

Inför: West Ham United - Liverpool

Liverpool reser till huvudstaden för ett toppmöte på London Stadium.

Tio omgångar avklarade i ligaspelet med 22 inkasserade poäng, avancemang till kvartsfinal i Man City Trophy och 4/4 vinster i höstens CL-gruppspel, betyg? VG. Man börjar som supporter komma in i det stadiet av säsongen när man går ifrån att ha fullt fokus på sitt eget lags prestationer till att börja fokusera nästan lika mycket på hur det går för dom andra toppkonkurrenterna och hur tabelläget är. Chelsea ser med sin tråkfotboll enormt starka ut trots sitt bottennapp i kryssmatchen hemma mot Burnley tidigare idag och dom har placerat sig högst upp i tabellen med 26 poäng. Manchester City åkte på en propp under förgående helg mot Patrick Vieiras Crystal Palace – men tog revansch mot sig själva när dom under eftermiddagen gjorde om Manchester-derbyt till en lekstuga. Det börjar bli alltmer tydligt att det är dessa tre klubbar som kommer göra upp om ligatiteln och vill det sig väl imorgon så kan Liverpool placera sig endast en poäng bakom Thomas Tuchels mannar.

Liverpool har sedan berg och dalbanan på Wanda Metropolitano hunnit med att göra om Theatre of Dreams till Theatre of Pain för United-supportrarna, tappa en tvåmålsledning till oavgjort mot Brighton hemma på Anfield och med bekvämligheten intakt återigen städa av Atletico Madrid. Avancemanget ur dödens grupp i Champions League visade sig inte vara mycket till utmaning men i ligan har grabbarna i rött stått för en hel del snöpliga prestationer, och framför allt irriterande likaresultat. Att kryssa mot Manchester City och Chelsea är ju något som är en stor bedrift för många lag – men ser man till hur matchbilderna var så fanns det en del att gräma sig över. Att släppa in tre bollar mot nykomlingarna Brentford ska inte kunna hända och att som tidigare nämnt totalt tappa matchen mot Brighton på Anfield är inte heller godkänt. Jag vet att inga lag går helt rent, men det känns bara så onödigt att tappa poäng.

Liverpool har under säsongsinledningen haft problem med skador på mittfältet och inför morgondagens match så verkar det som att ordningen kommer vara någorlunda återupprättad. Allt var nog redan på sin plats i det senaste mötet mot Atletico, om jag ska gissa så kommer nog Klopp komponera exakt samma mittfältstrio imorgon – det vill säga Fabinho, Henderson och Oxlade-Chamberlain. Den sistnämnda var så pass bra i onsdags att han förtjänar fortsatt förtroende men Thiago finns att röra om grytan med. Något som ska bli intressant att se är vem som kliver in på vänsterbacksposten, Robertson är skadefri men Tsimikas har visat framfötterna rejält.

I ”The Hammers” så är det frid och fröjd och mer spännande än vad det har varit på väldigt många år. London-klubben ligger för närvarande på en relativt bekväm och stadig fjärdeplacering, tre poäng ner till Manchester United som har en match mer spelad. Det som är imponerande med detta West Ham är att dom ligger där dom ligger i tabellen för att dom förtjänar den platsen i nuläget, det är inte för att andra lag underpresterar. Tjugo poäng på tio matcher är ett en snittpoäng/match som tar dig till Champions League. Hemmalaget ser ut att kunna ställa upp med ett i stort sett ordinarie lag där endast Andriy Yarmolenko och Nikola Vlasic är frågetecken.

Vad? West Ham – Liverpool i den elfte omgången av Premier League.

Plats? London Stadium, London

När? Imorgon söndag, 17.30

Kanal? V Sport Premium och Viaplay

Domare? Craig Pawson

VAR? Stuart Atwell

Källor: Liverpoolfc.com, Whufc.com




 

Ludvig Wadellludvig.wadell@liverpoolsweden.se@LudvigWadell2021-11-06 22:28:00
Author

Fler artiklar om Liverpool