Lagbanner
Inför: West Ham-Liverpool

Inför: West Ham-Liverpool

Liverpool har två raka segrar i ryggen och hoppas kunna fortsätta på inslagen väg när man gästar ett formstarkt West Ham under onsdagen.

Det finns fortfarande en del att spela för i sluttampen av säsongen. Även om avståndet är långt upp till en Champions League-plats och chansen att spela i världens finaste klubblagsturnering nästa säsong är minimal så är det inte helt kört.

Skulle man dock missa topp fyra är det fortfarande viktigt att sluta så högt som möjligt. Det har snackats en del om att det är bättre om Liverpool inte spelar i Europa alls om man skulle missa Champions League. Där håller jag absolut inte med. Skulle det bli spel i Europa League nästa säsong går Liverpool definitivt in i turneringen som en av favoriterna. Och att vinna Europa League ger som bekant en plats i Champions League säsongen efter. Med tanke på hur stark Premier League är just nu är det inte omöjligt att Liverpool missar topp fyra även nästa säsong. Med en Europa League-titel skulle Liverpool kunna ha en biljett in i turneringen ändå.

Det är också viktigt att tänka på att Liverpool har en rätt okej bredd, framför allt offensivt. Jag tror knappast Darwin Nunez, Cody Gakpo, Luis Diaz, Diogo Jota och Mohamed Salah skulle vara helt tillfredsställda med att dela på 38 ligamatcher plus de inhemska cupmatcherna.

Om vi blickar framåt mot onsdagens match har Liverpool två raka segrar i ligan. En klar seger mot Leeds följdes upp med en ny seger mot Nottingham Forest i en match där spelet var allt annat än bra. Men prestationen räckte till tre poäng och ”The Reds” går in med en bra känsla i matchen mot West Ham.

Även hemmalaget har gått starkt senaste matcherna. Två bortasegrar mot Fulham och Bournemouth och dessutom en upphämtning från ett tvåmålsunderläge till ett kryss hemma mot serieledande Arsenal. Med andra ord kommer det bli en riktigt tuff batalj i huvudstaden.

Skadeläget hos de båda lagen är relativt gynnsamt. I West Ham är det bara Gianluca Scamacca som saknas till följd av en knäskada. I Liverpool saknas sedan tidigare Naby Keita och Roberto Firmino. Det är också osäkert om Ibrahima Konaté kommer till spel eller ej. Där ska Liverpool gör ett sista test under dagen.

En sista detalj: Liverpool kommer spela i det vita bortastället i matchen mot West Ham. Hittills har det blivit en poäng på fem matcher (0-0 mot Crystal Palace) i Premier League när ”The Reds” burit det stället. I övrigt har det blivit förluster mot Manchester United, Arsenal, Nottingham Forest och Bournemouth. Vi får hoppas att vinden vänder i onsdagens drabbning.

Vad? West Ham – Liverpool i omgång 33 av Premier League

Var? London Stadium

När? 20.45, onsdag

Kanal? Viasat Sport Extra/Viaplay 

TV: Highlights från Liverpool-West Ham tidigare under säsongen
 

Lukas Abrahamsson@AbrahamsonLukas2023-04-25 14:30:00
Author

Fler artiklar om Liverpool