Lagbanner
Molineux Stadium, 2021-12-04 16:00

Wolves - Liverpool

Inför: Wolverhampton – Liverpool

Inför: Wolverhampton – Liverpool

Den hektiska vinterperioden har officiellt börjat. För Liverpool väntar den tredje matchen på en vecka när laget beger sig till West Midlands för att möta Wolverhampton på Molineux.

Efter landslagsuppehållet, som för Liverpools del tog slut för ungefär två veckor sedan, har ”The Reds” hunnit med att spela fyra matcher (den femte på exakt två veckor i morgon). Trots detta ser det inte ut att vara någon direkt trötthet i truppen. I onsdags krossades Everton med 4–1 på Goodison trots att Liverpool såg ut att gå på 70 procent, och faktum är att på dessa fyra matcher har Liverpool hunnit med att göra 14 mål.

Att offensiven, och framför allt en man, är bättre än någonsin råder det inga tvivel om. Efter segern mot Everton blev laget det första engelska laget att göra minst två mål i 18 raka matcher och den störst bidragande faktorn, Mohamed Salah, slog ”rekordet” för flest poäng efter 14 omgångar. Den nya toppnoteringen lyder nu: 13 mål och 8 assist (Thierry Henry hade innan det 11 mål och 9 assist efter 14 omgångar säsongen 04/05). Rekordet över en säsong ägs just nu av samma Henry på 24 mål och 20 assist säsongen 02/03 och även det ser ut att vara i farozonen. Men det gäller att vårt ”one season wonder” fortsätter sin fina form i helgen för motståndet är stabilt.


För, Wolverhampton eller Wolves, är ett lag som jag anser har gått under radarn denna säsong. Laget parkerar visserligen på en åttonde plats i tabellen men har enbart tre poäng upp till en Champions League-plats. Nog för att de flesta lagen under topp 3 har underpresterat så får man inte förminska det Bruno Lage har gjort med Wolves, och framför allt defensiven. Visserligen har målskyttet inte rosat marknaden denna säsong men det är bara en tidsfråga innan Raúl Jiménez hittar tillbaka till storformen och med ett par bättre avslut lär även det snabba berget Adama Traoré pytsa dit ett par baljor denna säsong. Men tillbaka till lagets defensiv, tillsammans med oss har de släppt in tredje minst antal mål (efter Chelsea och Manchester City) och de senaste tre matcherna har José Sá, Conor Coady och kompani behållit lakanen rena. Det gäller därför att Liverpool tar vara på sina chanser för att tre poäng ska bärgas.

Något som talar för Liverpool vinst är de senaste matcherna klubben mellan. Liverpool har vunnit fem raka mot vargarna och senast man förlorade var i FA-cupen säsongen 18/19. För att hitta en match i ligan där Liverpool inte segrat mot Wolves får man gå tillbaka till säsongen 10/11 då det Mick McCarthy-ledda Wolverhampton tog en 1–0 seger, dock på Anfield.

Vad det gäller trupperna så meddelade Jürgen Klopp att Liverpool blir utan Naby Keita och Joe Gomez även denna match, Klopp meddelade dock att duon inte ska vara långt ifrån en comeback. Roberto Firmino, Curtis Jones och Harvey Elliott är fortsatt borta med lite längre varsel, men bortsett från det ska Liverpool ha resterande spelare redo. Personligen skulle jag tro att Ibrahima Konaté går in i startelvan igen efter en något svajig insats av Joel Matip mot Everton, i övrigt förväntar jag mig en snarlik elva. Hos Wolverhampton får man tillbaka Rúben Neves från avstängning, ett sent beslut ska även tas kring Daniel Podence som missat två matcher på grund av covid-19. De som i stället missar matcherna är: Marçal (covid-19), Willy Boly (muskelskada), Yerson Mosquera (sträckning), Jonny Castro (knä) och Pedro Neto (knä).

Mitt tips blir: Wolverhampton – Liverpool 1–3, Salah 2, Jota 1 och ”Rally” Jiménez tröstmålar för Wolves. Kommentera gärna era tips!

Vad? Wolverhampton – Liverpool (omgång 15)

Var? Molineux (Wolverhampton)

När? Lördag, 16:00

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay

Källor: liverpoolfc.com, wolves.co.uk, bbc.co.uk, sofascore.com & tvmatchen.nu

Emrik Johansson@emrik_johansson2021-12-03 19:20:00
Author

Fler artiklar om Liverpool