Lagbanner
Inför: Wolves - Liverpool

Inför: Wolves - Liverpool

Jakten på den första trepoängaren i Premier League sedan årsskiftet fortsätter för Liverpool under lördagen när laget gästar bottenlaget Wolves.

Efter uttåget i FA-cupen mot Brighton väntar nu Premier League-spel igen för Liverpool i helgen. Det som väntar är Wolves, vilket är det enda laget Liverpool hittills inte mött den här säsongen i ligaspelet. Däremot har lagen matchats mot varandra två gånger tidigare under januari månad i FA-cupspelet. Då slutade det med kryss på Anfield och således ett omspel på Molineux, en match som Liverpool vann med 1-0 efter mål av Harvey Elliott. Det är också hittills den enda segern Liverpool tagit sedan årsskiftet på sex försök, där tre av dessa varit i ligan, mot i tur och ordning Brentford (förlust 3-1), Brighton (förlust 3-0) och Chelsea (0-0).

Wolves å andra sidan har ändå lyckats plocka fyra poäng på de tre matcher de spelat i ligan sen årsskiftet där 1-0-segern hemma mot bottenkollegan West Ham i den senaste omgången väger extra tungt. Poängen har dessutom bidragit till att Vargarna tagit sig över det berömda nedflyttningsstrecket. Dessutom saknar inte Wolves allt för många spelare. Det är enbart Sasa Kaljdzic som är långtidsskadad, Pedro Neto, Boubacar Traoré och Chiquinho som inte kommer till spel.

I det röda laget ser det betydligt mörkare ut. Som bekant har Liverpool dragits med enorma skadeproblem den här säsongen. Och om man som supporter tänkte tanken att det absolut inte kunde bli värre blev man snabbt motbevisad. I veckan kom nämligen uppgifter om att Ibrahima Konaté ådragit sig en sträckning i baksida lår och förväntas vara borta i tre veckor. Sedan tidigare återfinns även Luis Diaz, Diogo Jota, Arthur, Virgil van Dijk och Roberto Firmino på skadelistan. Däremot finns det ett ljus i tunneln där de två sistnämnda sågs träna med laget under torsdagen och förväntas vara tillbaka snart. Dessutom tränade Diogo Jota med laget under veckan och förväntas vara tillbaka i full träning under nästa vecka.

Däremot har Jürgen Klopp, trots skadeproblemen och de bristfälliga prestationerna, varit tydlig med att Liverpool inte skulle agera under de sista dagarna av transferfönstret, och det blev också så. Däremot har Wolves inte legat på latsidan. Sedan lagen möttes senast har spanjoren Pablo Sarabia värvats in från PSG och dessutom har man värvat in Mario Lemina från Nice och Craig Dawson från West Ham. Och dagen innan Deadline Day presenterades även den brasilianske mittfältaren Joao Gomes, senast i Flamengo. Det är en spelare som det även ryktats om att Liverpool ska ha varit intresserade av.

För att Liverpool inte ska tappa ytterligare mark i jakten på Europaplatserna krävs det att laget höjer sig rejält i jämförelse med de senaste ligamatcherna. Däremot stod ändå Liverpool för en stabil prestation i FA-cupsegern mot just Wolves och dessutom syntes glimtar från hur det sett ut de senaste säsongerna i den första halvleken mot Brighton. Kan Liverpool prestera på den nivån och dessutom få lite kontinuitet i startelvan så ska tre poäng kunna bärgas.

Vad? Wolverhampton - Liverpool i omgång 22 av Premier League.

Plats? Molineux.

När? Lördag 16.00.

Kanal? Viasat Sport Extra/Viaplay.

Lukas Abrahamsson@AbrahamsonLukas2023-02-03 10:52:00
Author

Fler artiklar om Liverpool