Lagbanner
Inget spel för Liverpool på 3 veckor

Inget spel för Liverpool på 3 veckor

På grund av COVID-19 ställer Premier League och English Football League in alla matcher fram till och med den 3 april. En ny uvärdering av situationen kommer att göra när vi närmar oss det datumet.

Efter att först ha följt premiärminister Boris Johnsons uttalande om att det inte fanns fog för att ställa in idrottsarrangemang fattade Premier League och English Football League under fredagen beslutet att ställa in alla engelska fotbollsmatcher fram till den 3 april.
 
På grund av det inplanerade landslagsuppehållet i mars, vars matcher också sannolikt kommer att ställas in, kommer Liverpool bara att missa två matcher. Det rör sig om derbyt på Goodison Park nu på måndag samt hemmamatchen mot Crystal Palace den följande helgen.
 
I nuläget innebär det att Liverpools nästa match blir mot Manchester City på Etihad den 5 april. Liverpool behöver 6 poäng fler i jämförelse med City för att matematiskt säkra ligaguldet och eftersom lagen nu ser ut att mötas i nästa match innebär det att Liverpool vid bortaseger mot Pep Guradiolas lag kommer att vinna Premier League.

Mattias Hernermattias.herner@liverpoolsweden.se@liverpoolsweden2020-03-13 13:29:11
Author

Fler artiklar om Liverpool