Lagbanner
Intervju: Fokus på Sadio Manés övergång till Bayern München

Intervju: Fokus på Sadio Manés övergång till Bayern München

Bayern München-redaktionens Rickard Olsen delar med sig av sina tankar och åsikter kring värvningen av Sadio Mané och vad senegalesen kan komma att tillföra.

Efter sex mycket framgångsrika säsonger valde Sadio Mané att lämna Liverpool för att skriva på för den tyska giganten Bayern München. Senegalesen hann med att vinna i princip alla stora titlar under Jürgen Klopps ledning och 30-åringen växte ut till en riktig publikfavorit under sin tid på Merseyside. Han var ofta de stora matchernas man och med 120 mål och 48 målgivande passningar på 269 matcher i den röda tröjan kommer han vara saknad.

Undertecknad hörde av sig till Bayern München-redaktionens Rickard Olsen för att ta del av hans tankar kring värvningen av Mané, vilken position han kan komma att användas i och vad han har för förväntningar i stort på klubbens nya nummer 17.

Hur gick tankarna när det stod klart att klubben värvat den 30-årige senegalesen?
 - Jag blev personligen rätt förvånad över att Bayern lyckades lösa honom. Dels är det ovanligt att Bayern lyckas lösa spelare som är absolut topp i andra europeiska topplag och dels har vår sportchef Hasan Salihamidzic´ varit mer än något tveksam i sina värvningar innan Mané. Så det är klart att det var stor glädje när det blev klart att Mané verkligen kom till München. Hans personlighet på och utanför plan är något som jag ser positivt på och hans spelstil på plan är något vi behöver.

Hur har hans prestationer sett ut så här långt under försäsongen?
 - Svårt att säga då Bayerns försäsong faktiskt börjar först nu med en resa till USA. Träningarna har han dock sett bra ut på och han verkar redan ha bondat med bland annat Alphonso Davies, vilket är positivt.

I Liverpooltröjan såg vi oftast Mané ute till vänster men under vårsäsongen stod han för flera briljanta insatser som central anfallare. Vilken position tror du han kommer tilldelas under Nagelsmanns ledning?
- Med Lewandowskis flytt till Barcelona är Mané nog primärt tänkt som nia. Det verkar dock som att Nagelsmann tänker växla de olika spelarna på topp och även göra det under matchernas gång. Ibland kommer han vara på kanten och Gnabry på topp och ibland centralt. 

Trots ännu en ligatitel under den gångna säsongen stod de tyska giganterna för en ganska ljummen sådan. Kan Mané vara spelaren som kan få Bayern att på riktigt utmana ute i Europa igen?
 - Mané kommer vara en av nycklarna, men endast han kommer inte räcka. Rent taktiskt var inte Bayern där med Nagelsmann förra året. För många ändringar i elvan och i taktiken och i formationerna gjorde att inget grundspel sattes och det kostade. Den biten kan inte Mané hjälpa till med. Han kan inte heller hjälpa till med det halvt obefintliga centrala mittfältet som uppstod under delar av förra säsongen. Däremot kan han göra offensiven rörligare och mindre stagnerat. Han kan bryta mönstret av att bara passa runt och slå inlägg mot Lewandowski. Så den biten ser jag mycket positivt på.

Vad har du för förväntningar i stort på klubbens nya nummer 17?
 - Med tanke på den roll och status han får direkt är faktiskt en skytteligaseger att förvänta sig. Att han dessutom är en tongivande spelare i framförallt Champions League är också något jag förväntar mig. Egentligen är dock det viktigaste att han får en att le när man ser på matcherna, och det tror jag verkligen han uppnår.
 

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2022-07-19 21:15:00
Author

Fler artiklar om Liverpool