Lagbanner
"Jag var inte speciellt förvånad när det hände"

"Jag var inte speciellt förvånad när det hände"

Alisson Becker gjorde två misstag under söndagens match mot serieledande Manchester City som nu innebär att Liverpool får se sig som ett lag utanför titelstriden.

Liverpool har räddats av Alisson Becker väldigt många gånger sedan hans ankomst från Roma 2018. Brassen var i högsta grad delaktig i Liverpools avancemang ur Champions League-gruppen 2018, efter den minnesvärda och direkt avgörande räddningen i slutminuterna mot Napoli på Anfield. I och med att dom röda sedan gick och vann hela turneringen gör att Beckers attribut under matchdag 6 förmodligen skrivs in i Liverpools historieböcker som ett ”ikoniskt ögonblick”.

Vi hade verkligen inte vunnit ligan förra säsongen med så pass god marginal ner till Manchester City på andraplatsen, ifall vi inte hade haft en Alisson Becker som gjort målvaktspositionen till en styrka snarare än en svaghet för Liverpool. Men det betyder inte att han ska slippa undan att bli kritiserad.

Även om Liverpool hade gått och vunnit matchen mot serieledande Manchester City i söndags, så hade inte det varit någon garanti att Liverpool var tillbaka i ett titelrace. Samma sak gäller ifall Alisson hade undvikit sina misstag, det hade verkligen inte betytt att Liverpool hade gått och plockat poäng mot Pep Guardiolas mannar.

”Du kan aldrig ha full kontroll (som tränare) eftersom allting i slutändan är upp till spelarna, och dom är kapabla till att göra konstiga saker på plan,” sa David Hughes i Analysing Anfield Podcast.
”Det var det som hände med Alisson, men jag måste säga, jag hade på känn att dessa misstag skulle komma och jag ångrar att jag inte tog upp det för ett par veckor sedan”.
”Under fler än ett tillfälle har han spelat med väldigt hög risk – nästan spelat för lugnt”

”Han kom ut mot Brighton förra året och blev utvisad i den matchen, Liverpool spelade komfortabelt och det var nästan som att han ville vara delaktig i spelet.”
”Det har inte varit många misstag sedan dess men det var en incident mot Leicester ganska precis efter att han skrivit på för klubben när han blev överspelad och bortgjord, och något liknande har legat i luften dom senaste veckorna.”
“Han väntade in press och hade nästan för mycket självförtroende, jag var inte speciellt förvånad när det hände.”
”Han är bevisligen bättre med fötterna än vad dom flesta målvakterna är,” adderade Josh Williams.
”Men av någon anledning tenderar han att vara tveksam i sina beslut, han tar för många touch.”

Alisson har såklart återhämtat sig efter liknande misstag tidigare i karriären. Det är verkligen inte så att brassen visar upp dessa brister i målvaktsspelet särskilt ofta. Han kommer lära sig och förbättra sig. Men när han står får misstag som dessa så kan det kosta Liverpool tre poäng. Alisson måste återgå till att förflytta bollen snabbt – inte minst nu när Jamie Vardy och hans Leicester står för motståndet på lördag.

Källa: Liverpool Echo
 

Ludvig Wadellludvig.wadell@liverpoolsweden.se@LudvigWadell2021-02-09 23:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool