Lagbanner
Klopp efter matchen

Klopp efter matchen

Jürgen Klopp var nöjd med både det ena och det andra efter segern mot Sheffield United

Jürgen Klopp var nöjd efter vinsten med 2-0 över Sheffield United:

”Jag tyckte att det var en riktigt bra fotbollsmatch och vi spelade på exakt det sätt som du måste göra mot Sheffield United. Vi har sett en hel del matcher och det bästa som grabbarna gjorde var att de inte gav dem någonting av matchen vilket är väldigt svårt med tanke på hur de försvarar sig. Vi gjorde riktigt bra ifrån oss, passningsspelet var bra och även positionsspelet. Det är svårt att kontra på dem då de nästan alltid sätter den första passningen på någon av sina forwards men vi reagerade väldigt bra även på det.”

Det har nu gått över ett år sedan Liverpool förlorade i Premier League, finns det utrymme för förbättringar med ett sådant facit? Klopp igen:

”Vi är väl medvetna om att det finns utrymme för förbättringar. Vi kan bara påverka det som vi själva gör och vi vet att vi måste göra saker och ting ännu bättre. Jag kunde dock redan se saker nu som vi gjorde bättre än i förra matchen och det hjälpte oss ikväll. Det var ingen som firade den här segern i omklädningsrummet, alla vet att det här är en intensiv period. Alla är nöjda när de går och lägger sig och även jag och det beror mycket på att laget vill utvecklas.”

Nästa match är ett derby mot Everton på söndag:

”Så vad skall vi göra, jag kommer inte att berätta startelvan för Carol Ancelotti i alla fall. Jag kommer att göra det som jag tror är rätt att göra. En del saker kan jag bestämma själv och andra saker kommer det medicinska teamet att berätta för mig. Så det betyder att jag inte vet i dagsläget hur startelvan kommer att se ut men det kommer att vara den bästa möjliga för oss för tillfället. Vi känner oss ganska trygga med att Ancelotti inte kommer att ändra så mycket. De har startat bra och nu har de chansen att vinna på Anfield vilket de inte har gjort på några år. Vi kommer att ha friska ben och vi kommer att behöva stöd för att göra det här.

Jordan Henderson har spelat väldigt bra det senaste och Klopp kommenterar även det:

”Han har spelat extremt bra det senaste, både han och Gini. Det är ingenting som jag tar för givet och är det någon person nu som inte ser hur bra Henderson är så kan jag inget göra. Han är extremt viktig för oss.”

Citaten hämtade från Liverpoolfc.com

Carl-Martin Landquist2020-01-03 12:03:25
Author

Fler artiklar om Liverpool